Χαλβάς με ινδοκάρυδο νηστίσιμος! | Aspas_recipes

Χαλβάς με ινδοκάρυδο νηστίσιμος!

Xalvas-me-indokarydo

Ανάλαφρος γευστικός γρήγορος και πολύ οικονομικός είναι ο χαλβάς με ινδοκάρυδο που σας προτείνουμε!
Δοκιμάστε τον παγωμένο από το ψυγείο! Δεν υπάρχουν λόγια! Και φυσικά νηστίσιμο το γλυκάκι μας! 

Υλικά

4 ποτήρια νερό

1/2 ποτήρι  σπορέλαιο

1 ποτήρι σιμιγδάλι χοντρό

2 βανίλιες

1 και 1/2 ποτήρια  ζάχαρη

1 ποτήρι  ινδοκάρυδο

(με το ίδιο ποτήρι μετράμε όλα τα υλικά μας )

Xalvas-me-indokarydo1

Οδηγίες
Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι με το νερό. Όταν το μείγμα πάρει μια βράση προσθέτουμε το σιμιγδάλι ,  τις βανίλιες και  την ζάχαρη ανακατεύοντας συνεχώς. Όταν πήξει το μείγμα ρίχνουμε το μισό ινδοκάρυδο.

Xalvas-me-indokarydo3
Σβήνουμε την φωτιά αλλά συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι το μείγμα μας να ξεκολλάει από την κατσαρόλα. Αλείφουμε με λάδι και  πασπαλίζουμε περιμετρικά τα  τοιχώματα και τον πάτο μιας μεσαίας φόρμας για κέικ με το υπόλοιπο ινδοκάρυδο.

Αδειάζουμε από πάνω το ζεστό μείγμα. 

Αφήνουμε να κρυώσει για 30 λεπτά και  αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.

Xalvas-me-indokarydo5

Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 


0 comments