Ένα υγρό κέικ από τσουρέκι. Μια πανεύκολη πουτίγκα με βάση το τσουρέκι. Θα σας μείνει αξέχαστη!
Δείτε ακόμα :
Τούρτα με nutella και τσουρέκι
Για την συνταγή Πουτίγκα με τσουρέκι θα χρειαστούμε :
Υλικά
500 γρ. Κρέμα Γάλακτος 35%-36% λιπαρά
500 γρ. Γάλα Φρέσκο, πλήρες
Λίγη Κανέλα Σκόνη
8 τεμ. Αυγά
230 γρ. Ζάχαρη
50 γρ. Μαύρο Ρούμι ή Κονιάκ
600 γρ. Τσουρέκι
100 γρ. Σταφίδες Ξανθές
Λίγο Βούτυρο και Ζάχαρη για τη φόρμα
Οδηγίες
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C. Βουτυρώνουμε και ζαχαρώνουμε μια μεγάλη φόρμα του κέικ ή δύο μικρότερες. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα και την κανέλα και τοποθετούμε στη φωτιά μέχρι να ζεσταθούν καλά.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά με τον αυγοδάρτη τα αυγά με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το ζεστό μείγμα του γάλακτος, το ρούμι (ή κονιάκ) και τις σταφίδες και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Κόβουμε το τσουρέκι σε λεπτές φέτες, τις τοποθετούμε τη μία πάνω στην άλλη και τις κόβουμε σε κυβάκια. Τα ρίχνουμε στη φόρμα και τα πιέζουμε ελαφρώς με τα χέρια μας προς τα κάτω, να απλωθούν ομοιόμορφα στο σκεύος. Περιχύνουμε με το μείγμα του γάλακτος. Σκεπάζουμε πολύ καλά τη φόρμα με αλουμινόχαρτο και την τοποθετούμε μέσα σε ένα μεγαλύτερο βαθύ ταψί. Ρίχνουμε στο ταψί νερό, τόσο ώστε να φτάσει σε ύψος στα 2/3 της φόρμας. Ψήνουμε στους 170°C για τουλάχιστον 1½ ώρα, μέχρι να ροδοψηθεί το γλυκό και τα υλικά να δέσουν σε ένα ενιαίο ζυμάρι .
Βγάζουμε τη φόρμα από το ταψί με το νερό και την ξεσκεπάζουμε, ώστε να πάρει χρώμα το γλυκό τοποθετώντας την στην χαμηλή θέση του φούρνου για ακόμα 30 - 40 λεπτά ψήσιμο.(με προσοχή).
Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει για 10 λεπτά μέσα στη φόρμα και το ξεφορμάρουμε πάνω σε μια σήτα. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και σερβίρουμε σε κομμάτια.
Συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου
Follow me on Pinterest
Follow me on Instagram
Ελάτε και εσείς στην ομάδα μας στο fb Συνταγές απλές και εύκολες για όλους
για να μοιραστούμε συνταγές και να ανταλλάξουμε ιδέες!-
0 comments