Αυγά πασχαλινά με βερνίκι νυχιών | Aspas_recipes

Αυγά πασχαλινά με βερνίκι νυχιών

pasxalina-ayga-me-verniki-nyxivn

Μια πολύ γρήγορη τεχνική και για ένα αποτελεσματικό βάψιμο αυγών είναι αυτό με το βερνίκι νυχιών. Αξιοποιούμε τα παλαιά μας βερνίκια και βάφουμε τα αυγά μας. 
 

Για τα πασχαλινά αυγά με μανό χρειαζόμαστε :

Υλικά

Άσπρα  αυγά 

Μανό σε διάφορα χρώματα

1 μπολάκι για να βάλουμε τα Μανό 

λάδι για να τα γυαλίσουμε 

pasxalina-ayga-me-verniki-nyxivn

Οδηγίες

Έχοντας τα αυγά μας σε θερμοκρασία δωμάτιου  τα τοποθετούμε  σε χαμηλή θερμοκρασία σε μια κατσαρόλα για να βράσουν. Δεν βάζουμε πολλά μαζί για να μην τσουγκρίσουν μεταξύ τους και σπάσουν. Βράζουμε τα αυγά μας και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

pasxalina-ayga-me-verniki--nyxivn

Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε κρύο νερό και σταγόνες από τα χρώματα που θέλουμε να βάψουμε τα αυγά μας. Ανακατεύουμε λίγο τα χρώματα να ανακατευτούν  και βυθίζουμε το μισό αυγό. Τα τοποθετούμε σε αυγοθήκη ή σε κάποιο άλλο σκεύος για να στεγνώσουν . Με μια χαρτοπετσέτα καθαρίζουμε την επιφάνεια του νερού από το μπολάκι  για τα υπολείμματα του χρώματος. 

Κάνουμε την ίδια διαδικασία με όλα τα αυγά .

Μόλις στεγνώσουν από την μια μεριά βυθίζουμε τα αυγά και από την άλλη πλευρά και τα αφήνουμε πάλι να στεγνώσει το χρώμα. Στεγνώνουν πολύ εύκολα και γρήγορα .

Αν και γυαλίζουν αυτά τα αυγά από μόνα τους λόγω του βερνικιού  μπορούμε αν θέλουμε να τα αλείψουμε και με λίγο λαδάκι .

 Έτοιμα !!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 




0 comments