Ντόνατς φούρνου vs Ντόνατς τηγανιού ! | Aspas_recipes

Ντόνατς φούρνου vs Ντόνατς τηγανιού !

donuts-fournou

Ντόντας της στιγμής αφού γίνονται μόνο με μπέικιν και δεν χρειάζεται να περιμένουμε. Ιδανική συνταγή για κολατσιό εύκολο. Γίνονται και στον φούρνο και στο τηγάνι. Στον φούρνο ειδικά δεν υστερούν καθόλου σε γεύση απεναντίας γλυτώνουμε και θερμίδες. Η ζύμη αυτή μας δίνει donuts  με υφή κάτι ανάμεσα σε κέικ -μπισκότο και λουκουμά. 

donuts-me-mpeikin-sto-thgani

Υλικά

400-500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

120  γρ ζάχαρη άχνη

60 ml γάλα

70 ml σπορέλαιο

2 αυγά

1 μπείκιν 

1 πρέζα αλάτι 

ξύσμα λεμονιού

Επικάλυψη

Ζάχαρη άχνη ή κανελο -ζάχαρη

donuts-me-mpeikin-ston-fourno


 Οδηγίες

Σε ένα μπόλ βάζω τα αυγά ,το γάλα ,το λάδι και την ζάχαρη και ανακατεύω με το σύρμα.

Προσθέτω το ξύσμα , το αλάτι και το αλεύρι με το μπέικιν κοσκινισμένα. Ανακατεύω με τα χέρια μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη.

donuts-fournou5

Ανοίγω την ζύμη σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια με τον πλάστη σε φύλλο (όχι πολύ λεπτό).

Είτε με ποτήρι και καπάκι (από μπουκάλι νερού ) είτε με το εργαλείο για λουκουμάδες κόβω κομμάτια περίπου 10 cm .

donuts-fournou6

Τοποθετώ σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα στον φούρνο και ψήνω 180 βαθμούς αέρα για περίπου 15-20 λεπτά. (φουσκώνουν και παίρνουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ).

Για το τηγάνι τα τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά και από τις 2 πλευρές. Τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί και αφού κρυώσουν λίγο τα βουτάμε στην άχνη ή στην ζάχαρη.

Τα ντόνατς στον φούρνο έχουν μόλις πάρει ένα ελαφρύ χρώμα ενώ του τηγανιού γίνονται πιο σκουρόχρωμα .

Εγώ κάποια τα έψησα στον φούρνο και κάποια τηγάνισα για να δω τις διαφορές. Διαφορά στην γεύση δεν είχαν. Η μεγάλη διαφορά τους ήταν πως στην επόμενη μέρα του τηγανιού ήταν λίγο πιο αφράτα. 

donuts-sto-thgani10


Τα donuts στον φούρνο 
donuts-fournou8


Ta donuts στο τηγάνι

donuts-fournou11

donuts-fournou12

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 



0 comments