Υλικά για μια φόρμα διαμέτρου 22 cm ή καλούπι καρδιάς
Για τη βάση μπισκότων
200 γραμμάρια μπισκότων (Digestive)
100 γραμμάρια λιωμένου βούτυρο
Για την γέμιση
200 γραμμάρια τυρί κρέμα philadelpheia
200 γραμμάρια γιαούρτι φράουλας ή κλασικό γιαούρτι
80 γραμμάρια ζάχαρη
200 ml κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά
6 γραμμάρια σκόνη ζελατίνης ή 3 φύλλα ζελατίνη
3-4 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος extra
1 κεσεδάκι φράουλες 500 γραμμαρίων
Για κάλυψη
125 γραμμάρια κουβερτούρα
70 γραμμάρια γάλα εβαπορέ
Οδηγίες
Για την βάση
Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα.
Τρίβουμε τα μπισκότα στο multi και τα προσθέτουμε στο βούτυρο που έχουμε λιώσει προηγουμένως. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.
Επιλέγουμε την πιατέλα που θα σερβίρουμε το cheesecake μας. Τοποθετούμε την φόρμα της επιλογής μας τα-μπισκότα-βούτυρο που ανακατέψαμε παραπάνω .πατώντας καλά τη βάση με το πίσω μέρος ενός κουταλιού. Βάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά.
Για το γέμισμα
Καθαρίζουμε ,κόβουμε τις φράουλες στη μέση και αφήνουμε στην άκρη.
Προσθέτουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό και αφήνουμε στην άκρη.
Εν τω μεταξύ, στο μίξερ και σε δυνατη ταχύτξτα χτυπάμε την κρέμα γαλακτος δεν πρέπει να είναι πολύ χτυπημένη αλλά μαλακή σαν γιαούρτι.
Σε άλλο κατσαρόλι ζεστένουμε τις 3-4 κουταλιές κρέμα γάλακτος. Στραγγίζουμε με τα χέρια σας την ζελατίνη από το κρύο νερό και την ρίχνουμε στο κατσαρόλι με την ζεστή κρέμα ανακατεύοντας καλά μέχρι να διαλυθεί.
Σε ένα άλλο μπολ, προσθέτουμε το τυρί κρέμα , το γιαούρτι και τη ζάχαρη.
Χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να ανακατευτούν τα υλικά μεταξύ τους και προσθέτουμε την κρέμα που λιώσαμε την ζελατίνη.
Ανακατεύουμε καλά τα 2 μείγματα (τυρί και ζελατίνη) και στη συνέχεια προσθέτουμε την σαντιγί.
Ανακατεύουμε με κινήσεις από κάτω προς τα πάνω, πολύ απαλά.
Το μείγμα πρέπει να είναι πολύ μαλακό, αν είναι πολύ σφικτό αυτο σημαίνει πως έχουμε χτυπήσει πάρα πολύ την κρέμα, προσθέτουμε γάλα για να την αραιώσουμε.
Παίρνουμε τις κομμένες φράουλες στην μέση, τοποθετούμε τις γύρω γύρω και προσθέτουμε τη γέμιση. (βλέπε φώτο)
Ισιώνουμε καλά την κρέμα με μια σπάτουλα και αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 5-6 ώρες.
Πώς να προετοιμάσουμε την επικάλυψη
Ζεσταίνουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα.
Όταν είναι ζεστό, προσθέτουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια, περιμένουμε λίγο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει τελείως.
Αφαιρούμε το γλυκό από το ψυγείο και ρίχνουμε την σοκολάτα πάνω από το cheesecake ακόμα όσο είναι μέσα στην φόρμα.
Μεταφέρουμε cheesecake πίσω στο ψυγείο για να παγώσει 1-2 ώρες.
Τελική διακόσμηση
Χρησιμοποίησα τις υπόλοιπες φράουλες για την τελική διακόσμηση,
Το cheesecake φράουλας και σοκολάτας είναι έτοιμο, σερβίρετε κρύο!
Σημειώσεις
Τα φύλλα ζελατίνης είναι απαραίτητα για να διατηρήσουμε το γλυκό σταθερό, ειδικά το καλοκαίρι όταν είναι ζεστό. Μπορείτε να το αντικαταστήσετε την ζελατίνη με άγαρ-αγαρ ακολουθώντας τις οδηγίες στη συσκευασία.
Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!
Follow me on Pinterest
Follow me on Instagram
0 comments