Σκορδόψωμο όνειρο! | Aspas_recipes

Σκορδόψωμο όνειρο!

skordopsomo

  Το πιο αφράτο και νόστιμο σκορδόψωμο που έχω φτιάξει και σίγουρα θα φτιάξετε και εσείς!

Δείτε ακόμα 👉    Στικς  σκορδόψωμου φανταστικά 

Υλικά για 2 σκορδόψωμα

1/4 ποτήρι νερού χλιαρό νερό

1 φακελάκι ξηρή μαγιά

210 ml γάλα ζεστό

3 κ.σ ζάχαρη

60 γρ βούτυρο(καλής ποιότητας -όχι Βιτάμ )

3 αυγά

700 γρ αλεύρι

1 κ.γ αλάτι

skordopsomo1

Για την γέμιση σε κάθε ψωμί

(η αρχική συνταγή είχε την ποσότητα της γέμισης και για τα 2 ψωμιά - εμάς που μας αρέσει το σκόρδο την διπλασίασα -έτσι έβαλα την παρακάτω ποσότητα σε κάθε ψωμί )

100 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (καλής ποιότητας -όχι Βιτάμ )

2 σκελίδες σκόρδο

3/4 ως 1  φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό

1 κ. γλυκού αλάτι

Ακόμα 

λίγο βούτυρο για το επάλειψη

skordopsomo2

Οδηγίες

Για την γέμιση

Τοποθετούμε το βούτυρο , το αλάτι και το μαϊντανό σε ένα μπόλ ανακατεύοντας  πολύ καλά μέχρι να έχουμε ένα ενιαίο μείγμα σκορδοβουτύρου .

Για την ζύμη 

Σε ένα μπολ ανακατεύω την ζάχαρη, το γάλα ,το νερό και την μαγιά.

Σκεπάζουμε για 10 λεπτά και αφήνουμε στην άκρη να φουσκώσει η μαγιά.

Προσθέτουμε το βούτυρο και τα αυγά και ανακατεύομε καλά.

skordopsomo3

Προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη.

Σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει το ζυμάρι μας για 1 ώρα και 30 λεπτά.

Τοποθετούμε την ζύμη μας σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια.

Χωρίζουμε σε 2 ίσα μέρη .

skordopsomo4

Ανοίγουμε σε φύλο και τοποθετούμε με μια σπάτουλα το μείγμα της γέμισης. Από την μακριά πλευρά του κλείνουμε  το φύλλο μας σχηματίζοντας ένα μεγάλο ρολό. 

Μετράμε από την πάνω μεριά του ρολού 3 δάχτυλα  και κατόπιν κόβουμε το ρολό  μας στην μέση πλέκοντας τις 2 μεριές και σχηματίζοντας μια πλεξούδα. 

Τοποθετούμε την πλεξούδα μας ενώνοντας τις άκρες (πάνω και κάτω μέρος ) σε μια βουτυρωμένη φόρμα για κέικ .

skordopsomo5

 Σκεπάζουμε και αφήνουμε για 30-40 λεπτά να φουσκώσει.

Αλείφουμε το ψωμάκι μας ελαφρά  με λιωμένο βούτυρο και  ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς αέρα για περίπου 25-35 λεπτά ή μεριά να ροδίσει το ψωμί μας..

Καυτό όπως το βγάλουμε από τον φούρνο το αλείφουμε και πάλι ελαφρά με βούτυρο.

skordopsomo6

Αν έχετε υπομονή και δεν έχει σπάσει η μύτη σας από την θεσπέσια μυρωδιά του αφήνετε να κρυώσει ελαφρά πριν το κόψετε . Αλλιώς ορμάτε και το απολαμβάνετε σχεδόν καυτό!(όπως εγώ)

Καλή σας απόλαυση

Συνταγή της 'Αννα -Μαρία barouch

skordopsomo7

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 

Ελάτε και εσείς στην ομάδα μας στο fb Συνταγές απλές 

για να μοιραστούμε συνταγές και να ανταλλάξουμε ιδέες!!!

0 comments