Στικς σκορδόψωμου! | Aspas_recipes

Στικς σκορδόψωμου!

https://syntagesgiapaidia.blogspot.com/2020/07/blog-post_7.html

Νόστιμο και αφράτο σκορδόψωμο κομμένο σε στικς ιδανικό για όλες τις ώρες!

Δείτε περισσότερες Συνταγές για σκορδόψωμο 

Για τα στικς σκορδόψωμου θα χρειαστούμε  :

Για την ζύμη

Υλικά

215 ml νερό χλιαρό

1 φακελάκι ξηρή μαγιά

1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

2  κουταλιές σούπας λάδι

355 αλεύρι για όλες τις χρήσεις 

Για την επικάλυψη

3 κουταλιές σούπας λιωμένο βούτυρο

1- 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες

300 γραμμάρια τυρί μοτσαρέλα τριμμένο

Ψιλοκομμένος μαϊντανός (προαιρετικά)

skordopsomo-sticks2

Οδηγίες
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το  αλεύρι  και το αλάτι. Σε άλλο μπολ ρίχνουμε το χλιαρό -ζεστό νερό βάζουμε την μαγιά και την ζάχαρη .  Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.  

Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι .

Ζυμώνουμε καλά. .(Μπορεί να χρειαστεί περισσότερο ή λιγότερο αλεύρι ανάλογα την απορροφητικότητα και σύσταση του κάθε άλευρου.) 

Κάνουμε την ζύμη μια μπάλα.

skordopsomo-sticks3

Ζυμώνουμε σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια μέχρι να γίνει λεία και ελαστική . Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και  αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 225 βαθμούς αντιστάσεις . 

Λαδώνουμε το ταψάκι μας και απλώνουμε την ζύμη.

Σκεπάζουμε και αφήνουμε  μέχρι να  διπλασιαστεί σχεδόν  σε μέγεθος, περίπου 20 λεπτά.

skordopsomo-sticks4skordopsomo-sticks5

Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το λιωμένο βούτυρο και τις σκελίδες σκόρδου.

Πασπαλίζουμε  το μείγμα πάνω από την  ζύμη και καλύπτουμε με το τριμμένο τυρί.

Πασπαλίζουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό πάνω από το τυρί, αν θέλουμε.


skordopsomo-sticks6

Ψήνουμε τοποθετώντας το ταψί μας στο πρώτο ράφι από κάτω για 20 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο μας ή μέχρι να ροδίσει.  Με μια ρόδα  πίτσας, κόβουμε  στη μέση κατά μήκος, στη συνέχεια, κόψτε σε 8-10 λωρίδες. 

Σερβίρουμε το σκορδόψωμο ζεστό !

skordopsomo-sticks7

Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 




0 comments