Για το παντεσπάνι
υλικά
4 αυγά
40 ml καλαμποκέλαιο ή ηλιελαίου
60 γραμμάρια ζάχαρη
60 γραμμάρια αλεύρι
50 ml νερού
2 βανίλιες
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
80 γραμμάρια σταγόνες σοκολάτας
Για την γέμιση
100-150 γραμμάρια πραλίνα φουντουκιού
Οδηγίες
Χωρίζουμε τους κρόκους και τα ασπράδια, χτυπάμε τους κρόκους πολύ καλά με το λάδι,τις βανίλιες και το νερό. Σε αυτό το σημείο, προσθέτουμε το αλεύρι λίγο κάθε φορά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με το σύρμα. Χτυπάμε ασπράδια και ζάχαρη μαζί.
Καλύπτουμε ένα ταψί με λαδόκολλα και ρίχνουμε τη ζύμη μας. Ισιώνουμε την επιφάνεια καλά με μια σπάτουλα.
Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά το ρολό μας και μετά το γεμίζουμε με την πραλίνα φουντουκιού.
Με αυτόν τον τρόπο, όταν το κόψουμε, θα είναι φρέσκο και τέλειο!
πηγή από .fattoincasadabenedetta.it
0 comments