Κοτομπιφτέκια ζουμερά | Aspas_recipes

Κοτομπιφτέκια ζουμερά

Αφράτα , σπιτικά κοτομπιφτέτικα και το  μυστικό για να παραμείνουν ζουμερά .

Υλικά

  • 500 γρ κιμά κοτόπουλου
  • 1 ντομάτα
  • 1 κρεμμυδάκι ξερό
  • 1 φλιτζανάκι ελληνικού ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζανι τσαγιού φρυγανιά
  • 1 αυγό
  • μαϊντανό
  • αλατι ,πιπέρι κατά βούληση

Οδηγίες

  • Σε ένα μπολ βαζουμε τον κιμά  ρίχνουμε το αυγό ,λαδάκι ,αλατι και πιπέρι .
  • Στο μουλτι ή στον τρίφτη τρίβουμε την ντομάτα με το κρεμμύδι . Τα βαζουμε και αυτά στο μπολ και ζυμωνουμε καλά. Ρίχνουμε τον μαινόταν και τέλος σταδιακά την φρυγανιά μας! Ζυμώνουμε καλύπτουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για να αναμειχθούν τα ψαρέματα και οι γεύσεις

Μυστικό
  • Ο κιμάς αυτός επειδή δεν έχει λιπαρά θα κολλάει πολύ στα χέρια μας! Δεν προσθέτουμε άλλη φρυγανιά για να γίνουν ζουμερά.
  • Για να τα πλάσουμε εύκολα βουτάμε τα χέρια μας σε ελαιόλαδο ή ότι άλλο λάδι θέλουμε και ψήνουμε σε αντικολλητικό σχαροτήγανο.
  • Αν θέλουμε να τα τηγανίσουμε τα αλευρώνουμε πρώτα και μετά τα ρίχνουμε στο τηγάνι μας.

Ελάτε και εσείς στις ομάδες μας στο fb Συνταγές απλές και εύκολες για όλους

και Συνταγές της Άσπας  για να μοιραστούμε συν
τα
γές και να ανταλλάξουμε ιδέες!

 

0 comments