Ψωμάκι σπιτικό και αφράτο ! | Aspas_recipes

Ψωμάκι σπιτικό και αφράτο !

spitiko-psomi6

Ίσως και να είναι το πιο αφράτο και φουσκωτό ψωμί που έχω φτιάξει πότε! Τα υλικά απλά ! Δοκιμάστε το !

Δείτε περισσότερες συνταγές για Σπιτικά Ψωμιά

Για το πολύ αφράτο ψωμάκι θα χρειαστούμε :

Υλικά

  •  460 γρ νερό χλιαρό
  • 20 γρ γρ φρέσκια μαγιά ή 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 14 γρ αλάτι
  • 620 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

 spitiko-psomi5

Οδηγίες

Στο χλιαρό νερό ρίχνουμε την μαγιά και την ζάχαρη . Μέσα στο αλεύρι ρίχνουμε το αλάτι και όλο μαζί στο μείγμα της μαγιάς -νερού . Ζυμώνουμε πολύ καλά τα υλικά μας αλλά η ζύμη κολλάει αρκετά - πολύ  στα χέρια. ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΑΛΕΥΡΙ. 

Αφήνουμε 10 λεπτά στην άκρη. Ρίχνουμε λίγο αλευράκι στον πάγκο  και ζυμώνουμε την ζύμη. (η ζύμη κολλάει πολύ) Χτυπάμε (κυριολεκτικά) το ζυμάρι μας πάνω στον πάγκο σας αρκετές φορές.
 spitiko-psomi4

Βάζουμε την ζύμη σε ένα μπολ καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήστε να φουσκώσει για 1 ώρα. 

 spitiko-psomi3
Χωρίζουμε την ζύμη σε  2 ίσα κομμάτια. 

Πάνω σε αλευρωμένο πάγκο διπλώνουμε την ζύμη αρκετές φορές δίνοντας τελικά σχήμα φρατζόλας. 
Με ένα μαχαίρι ή ξυραφάκι  κάνουμε 3 βαθιά κοψίματα και αφήνουμε να φουσκώσουν για 30 λεπτά. 
Ψεκάζουμε με νερό και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο 250 βαθμούς αντιστάσεις κάτω σχάρα για 15 λεπτά και 30 ώρα στους 200 βαθμούς στην μεσαία  σχάρα του φούρνου.

spitiko-psomi2

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 

spitiko-psomi


0 comments