Ένα πόλι πολύ εύκολο φαγητό! Βάζεις όλα σου τα υλικά στην χύτρα και μετά από 30 λεπτά μπορείς να γευτείς το πιο νόστιμο στιφάδο με χταπόδι λουκούμι που έχεις φτιάξει και έχεις φάει ποτέ!
Δείτε ακόμα χταπόδι ξιδάτο / χταπόδι κοκκινιστό / χταπόδι κρασάτο
Υλικά
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 1/2 κιλό χταπόδι
1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
50 γρ. κρασί κόκκινο
400 γρ. ντομάτα κονκασέ
1 κ.γ. κόκκους μπαχάρι
2 -3 φύλλα δάφνης
1-2 σκελίδες σκόρδα (προαιρετικά)
Οδηγίες
Τοποθετούμε τη χύτρα σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
Βάζουμε τα κρεμμύδια, τη ζάχαρη και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν.
Καθαρίζουμε το χταπόδι και το κόβουμε σε κομμάτια.
Προσθέτουμε το χταπόδι στην χύτρα και ανακατεύουμε.
Κόβουμε τα σκόρδα σε κομμάτια και τα βάζουμε στην χύτρα. Προσθέτουμε τον πελτέ και σοτάρουμε.
Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε την ντομάτα. Βάζουμε το μπαχάρι και τη δάφνη, σε ένα τουλουπάνι, το δένουμε με σπάγκο και το βάζουμε στην χύτρα.
Κλείνουμε το καπάκι της χύτρας, γυρνάμε τη βαλβίδα στην κατάλληλη ένδειξη, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και βράζουμε για 30 λεπτά.
Μόλις είναι έτοιμο γυρίζουμε τη βαλβίδα ώστε να φύγει ο ατμός και να αποσυμπιεστεί η χύτρα. Εναλλακτικά σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε 5-10 λεπτά ώστε να αποσυμπιεστεί η χύτρα από μόνη της.
0 comments