Αξιοποιήστε τις μισοτελειωμένες μαρμελάδες και απολαύστε μια υπέροχη τάρτα με το καφεδάκι σας.Την φτιάχνεται και σερβίρεται! Από τις πιο εύκολες τάρτες που έχω φτιάξει!
Υλικά για μια φόρμα 22-24 cm
300 γραμμάρια αλεύρι100 γραμμάρια ζάχαρη
2 αυγά μεσαίου μεγέθους
75 γραμμάρια σπορέλαιο
Ξύσμα φλούδα λεμονιού
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 πρέζα αλάτι
5 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ (1 κουταλάκι του γλυκού μπείκιν)
150 γραμμάρια σπιτική μαρμελάδα για γέμιση
ή
Nutella
Οδηγίες
Με τα δάχτυλα μας τσιμπ'αμε τις άκρες πάνω και κάτω και κάτοπιν τις άκρες αριστερά και δεξια σχηματίζοντας μια βαρκούλα.
Αν βάλουμε μαρμελάδα μπορουμε να γεμίσουμε τις βαρκούλες μας με 1 κουταλάκι του γλυκού μαρμελάδα και κατόπιν να ψήσουμε.
Αν προτιμάμε πραλίνα φουντουκιού θα προσθέσουμε την πραλίνα μετά το ψήσιμο .
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 ° για 25 λεπτά, μόλις ετοιμαστεί το
αφήνουμε να κρυώσει και μετά το βάζουμε σε ένα δίσκο σερβιρίσματος.
Γεμίζουμε με μαρμελάδα ή πραλίνα φουντουκιού .
Πασπαλίζουμε αν θέλουμε με ζάχαρη άχνη .
0 comments