Μπισκότα ανεμόμυλοι φανταστικά!!! | Aspas_recipes

Μπισκότα ανεμόμυλοι φανταστικά!!!

 mpiskota-anemolyloi

Τόσο μαλακά  , τραγανά και νόστιμα , δοκιμάστε αυτή τη συνταγή:
 
 
Υλικά

125 γραμμάρια  ανάλατο βούτυρο (Βιτάμ έβαλα εγώ λιωμένο αλλά όχι ζεστό) (1/2 κούπα)

125 γραμμάρια σπορέλαιο ( 1/2 κούπα)

125 γραμμάρια Ζάχαρη ( 1/2 κούπα)

2 αυγά

1 κουταλάκι του γλυκού  εκχύλισμα βανίλιας ή 1 βανίλια 

1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

10 γραμμάρια Μπέικιν πάουντερ (2 κουταλάκια του γλυκού)

450 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις  ( 3 1/2  κούπες)

15 γραμμάρια Κακάο 

( Μετράω με κούπα χωρητικότητας 250 ml)

 mpiskota-anemolyloi1
Οδηγίες
Λιώνουμε  το βούτυρο ,αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε τη ζάχαρη, στη συνέχεια, ανακατεύουμε  .

Προσθέτουμε το λάδι και τα αυγά,  ανακατεύουμε ξανά, προσθέτουμε  το εκχύλισμα βανίλιας και το  αλάτι. 

Σταδιακά, κοσκινίζοντας, προσθέτουμε αλεύρι και μπέικιν πάουντερ, 
Ζυμώνουμε τη ζύμη.

mpiskota-anemolyloi2

Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη, προσθέτουμε το κακάο στο ένα μέρος και ζυμώνουμε νa ενσωματωθεί το κακάο στην ζύμη . Τυλίγουμε την κάθε ζύμη σε μεμβράνη  και βάζουμε στο ψυγείο για μισή ωρίτσα.

 mpiskota-anemolyloi3
 
Για τα μπισκότα ανεμόμυλοι

Ανοίγουμε τη κάθε  ζύμη (λευκή ζύμη και σοκολατένια ζύμη )ανάμεσα σε δύο κομμάτια λαδόκολλα και χρησιμοποιώντας ένα μικρό ποτηράκι (σφηνάκι ) σχεδιάζουμε  τους κύκλους. Παίρνουμε κύκλους εναλλάξ (3 λευκούς +3 κακάο ) και σχεδιάζουμε τον ανεμόμυλο.

Ψήνουμε στους 180 ° C  αέρα για  περίπου 12 λεπτά.

 mpiskota-anemolyloi5
 mpiskota-anemolyloi6

 Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 

0 comments