Κέικ με ροδάκινα ή ροδακινόπιτα!

keik-me-rodakina

Γευστικό, καλοκαιρινό , αφράτο, ζουμερό #κέικ με πλούσιο το άρωμα και την γεύση του #ροδάκινου! Απλό και εύκολο η γεύση του σε απογειώνει! Αυτή η #ροδακινόπιτα πραγματικά θα εκπλήξει. 

Δείτε περισσότερες Συνταγές για κέικ 

keik-me-rodakina1

Υλικά

Για το εύκολο #κέικ με #ροδάκινα θα χρειαστούμε :

Για την βάση

3 μεσαία νεκταρίνια κομμένα σε φέτες

70 γραμμάρια  Βιτάμ

3-4 κουταλιές σούπας ζάχαρη

keik-me-rodakina2


Για το κέικ

215 ml λάδι σπορέλαιο ή ηλιέλαιο 

240 ml  γάλα φρέσκο 

300 γραμμάρια  ζάχαρη

5 αυγά μεσαία

1 φαρίνα  Γιώτης κόκκινη 500 γραμμαρίων

1 πρέζα κανέλα

2 βανίλιες

keik-me-rodakina3

Οδηγίες

Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά το βούτυρο με την ζάχαρη .

Σε μια αντικολητική φόρμα για κέικ   ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο με την ζάχαρη και από πάνω τοποθετούμε  τα νεκταρίνια κομμένα σε φέτες.

keik-me-rodakina4

Ετοιμάζουμε το μείγμα του κέικ χτυπώντας αυγά με ζάχαρη μαζί μέχρι να αφρατέψει το μείγμα . Ρίχνουμε το λάδι , το γάλα την κανέλα το ξύσμα και σταδιακά το αλεύρι. 

keik-me-rodakina5

Πάνω από τα νεκταρίνια ρίχνουμε  το μισό μείγμα του κέικ . 

Τοποθετούμε αν θέλουμε (μπορούμε και να το παραλείψουμε ) λεπτές φέτες ροδάκινου και καλύπτουμε  με το υπόλοιπο μείγμα του κέικ.


keik-me-rodakina6

keik-me-rodakina7

 Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο αέρα 160 βαθμούς για 1 ώρα. Αφού ροδίσει το κέικ κάνουμε το τεστ της οδοντογλυφίδας και βγάζουμε. 

Αφήνουμε να κρυώσει και αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα. Πασπαλίζουμε αφού κρυώσει με άχνη!

keik-me-rodakina8

Ενναλακτικά αν δεν έχουμε φόρμα με σχέδιο φτιάχνουμε το κέικ σε ταψάκι 26 εκατοστών στρωμένο με λαδόκολλα.

Ετοιμάζουμε το κέικ όπως περιγράφεται παραπάνω , ψήνουμε και κατόπιν αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα. 

Μόλις κρυώσει αν θέλουμε πασπαλίζουμε ζάχαρη άχνη .

keik-me-rodakina9
 
 Καλή επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!
 
 Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram



0 comments