Ένα από τα καλύτερα νοστιμότερα και ωραιότερα μαγικά φύλλα ! Τα περέκ τα γνώρισα πριν από λίγες μέρες και ξετρελάθηκα με αυτό το μαγικό φύλλο! Μαγικό γιατί ενώ το σπάμε σε κομμάτια και το βρέχουμε έχει την ικανότητα να κολλάει ξανά και να γίνεται φύλλο σε διαστάσεις της δικής μας επιλογής! Τα φύλλα αυτά τα βρίσκουμε στρογγυλά 40 cm ή σε μαντηλάκια!
Για την χορτόπιτα με φύλλα περέκ θα χρειαστούμε :
Υλικά για 4 περέκ 26 cm
4 φύλλα περέκ 40 cmγέμιση της επιλογής σας
ελαιόλαδο ελάχιστο για το τηγάνι
Για την γέμιση
1 κιλό Σπανάκι φρέσκο ή κατεψυγμένο1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
1-2 κρεμμύδια ξερά
αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
Ελάχιστο ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
Φέτα (προαιρετικά)
Οδηγίες για την γέμιση
Ετοιμάζουμε πρώτα την γέμιση μας.
Αν το σπανάκι μας είναι φρέσκο το καθαρίζουμε και το πλένουμε καλά αφήνοντας για λίγο σε σουρωτήρι.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και το ξερό κρεμμύδι.
Ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά να μαραθούν ρίχνοντας και το σπανάκι. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι χαμηλώνουμε την φωτιά (από το 9 στο 5) και αφήνουμε να σοταριστούν ανακατεύοντας που και που .(Δεν προσθέτω νερό).
Όταν πλέον είναι έτοιμα τα βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν τα περιττά υγρά.
Για τα φύλλα
Παίρνουμε ένα φύλλο και το σπάμε σε 4 -5 κομμάτια.Τα βρέχουμε ελαφρά και τα τοποθετούμε ένα ταψί. .
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Αφού κάψει καλά το τηγάνι βάζουμε 1 κομμάτι και ένα ακόμα πάνω στο άλλο καλύπτοντας την βάση του τηγανιού
Αφήνουμε να ροδίσει καλά πατώντας με τα χέρια τις ενώσεις των κομματιών και γυρίζουμε από την άλλη μεριά.
Βάζουμε το σπανάκι να καλύψει το νέο μας φύλλο πλέον και από πάνω με τον ίδιο τρόπο βάζουμε άλλα 1- 2 βρεγμένα κομμάτια .
Γυρίζουμε να ροδίσει και από την άλλη πλευρά.
0 comments