Χορτόπιτα στο τηγάνι με φύλλα περέκ ή φυλλωτά !!! | Aspas_recipes

Χορτόπιτα στο τηγάνι με φύλλα περέκ ή φυλλωτά !!!

xortopita-me-fylla-perek

Ένα από τα καλύτερα νοστιμότερα και ωραιότερα μαγικά φύλλα ! Τα περέκ τα γνώρισα πριν από λίγες μέρες και ξετρελάθηκα με αυτό το μαγικό φύλλο! Μαγικό γιατί ενώ το σπάμε σε κομμάτια και το βρέχουμε έχει την ικανότητα να κολλάει ξανά και να γίνεται φύλλο σε διαστάσεις της δικής μας επιλογής! Τα φύλλα αυτά τα βρίσκουμε στρογγυλά 40 cm  ή σε μαντηλάκια!

xortopita-me-fylla-perek1

Για την χορτόπιτα με φύλλα περέκ θα χρειαστούμε :

 Υλικά για 4 περέκ 26 cm

4 φύλλα περέκ 40 cm
 γέμιση της επιλογής σας
ελαιόλαδο ελάχιστο για το τηγάνι

 Για την γέμιση

1 κιλό Σπανάκι  φρέσκο ή κατεψυγμένο
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
1-2 κρεμμύδια ξερά
αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
Ελάχιστο ελαιόλαδο για το σοτάρισμα 
Φέτα  (προαιρετικά)

xortopita-me-fylla-perek2

Οδηγίες για την γέμιση

Ετοιμάζουμε πρώτα την γέμιση μας.

Αν το σπανάκι μας είναι φρέσκο το καθαρίζουμε και το πλένουμε καλά αφήνοντας για λίγο σε σουρωτήρι.

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και το ξερό κρεμμύδι. 

xortopita-me-fylla-perek3

Ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά να μαραθούν ρίχνοντας και το σπανάκι. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι χαμηλώνουμε την φωτιά (από το 9 στο 5) και  αφήνουμε  να  σοταριστούν ανακατεύοντας που και που .(Δεν προσθέτω νερό).

Όταν πλέον είναι έτοιμα τα βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν τα περιττά υγρά.

xortopita-me-fylla-perek4

Για τα φύλλα

Παίρνουμε ένα φύλλο και το σπάμε σε 4 -5 κομμάτια.

xortopita-me-fylla-perek5

Τα βρέχουμε ελαφρά και τα τοποθετούμε ένα ταψί.  .

xortopita-me-fylla-perek6

xortopita-me-fylla-perek7

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Αφού κάψει καλά το τηγάνι βάζουμε 1 κομμάτι και ένα ακόμα πάνω στο  άλλο  καλύπτοντας την βάση του τηγανιού

xortopita-me-fylla-perek8

 Αφήνουμε να ροδίσει καλά πατώντας με τα χέρια τις ενώσεις των κομματιών και γυρίζουμε από την άλλη μεριά.

Βάζουμε το σπανάκι να καλύψει το νέο μας φύλλο πλέον και από πάνω με τον ίδιο τρόπο βάζουμε άλλα 1- 2  βρεγμένα κομμάτια .

xortopita-me-fylla-perek9

xortopita-me-fylla-perek10

Γυρίζουμε να ροδίσει και από την άλλη πλευρά.

xortopita-me-fylla-perek11

Τοποθετούμε στο πιάτο . Ρίχνουμε ακόμα μια κουταλιά της σούπας λάδι και κάνουμε με τον ίδιο τρόπο με φέτα ή με αλλαντικά τις πίτες μας!

xortopita-me-fylla-perek12


 Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 


0 comments