Εύκολα και νόστιμα πλεκτά ψωμάκια στον φούρνο! Ιδανικά για παρτυ, γενέθλια αλλά και για το καθημερινό πρωινό σας!
Υλικά:
1 φακελάκι μαγιά
1/2 φλιτζάνι νερό
1 μικρό γάλα εβαπορέ
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη
1 αυγό
1 κ.γ ζάχαρη
450 γρ αλεύρι γ.ο.χ
1 κρόκο + 2 κουταλιές γάλα (για το άλειμμα)
1 κουταλιά βούτυρο (για άλειμμα )
1 φακελάκι μαγιά
1/2 φλιτζάνι νερό
1 μικρό γάλα εβαπορέ
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη
1 αυγό
1 κ.γ ζάχαρη
450 γρ αλεύρι γ.ο.χ
1 κρόκο + 2 κουταλιές γάλα (για το άλειμμα)
1 κουταλιά βούτυρο (για άλειμμα )
Δείτε μια ακόμα πεντανόστιμη συνταγή για Ντόνατς φούρνου γεμιστά με Μερέντα ή μαρμελάδα
Οδηγίες
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε την μαγιά με τη ζάχαρη και το ζεστό γάλα.
Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το βούτυρο,και το αυγό .
Στη συνέχεια, προσθέστε το αλάτι και σταδιακά το αλεύρι και ανακατέψτε με ένα κουτάλι.
Όταν η ζύμη αρχίζει να σφίγγει ξεκινήστε να τα ζυμώνετε με τα χέρια σας.
Συμβουλή : Εάν η ζύμη είναι πολύ μαλακή, προσθέστε λίγο περισσότερο αλεύρι. Εάν είναι λίγο σκληρή, προσθέστε λίγο γάλα.
Ζυμώνουμε τη ζύμη για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να είναι πολύ μαλακή.
Κάντε μια μπάλα τη ζύμη και τοποθετήστε την σε ένα μπολ. Καλύψτε με μεμβράνη και αφήστε για 1 ώρα.
Διαιρέστε τη ζύμη σε 10 ίσα κομματια και ανοίξτε το καθένα σε λωρίδες.
Διπλώστε στην μέση και τυλίξτε τις άκρες. Ενώστε τα δύο άκρα και κλείστε καλά.
Τοποθετήστε τα ψωμάκια σε ένα ταψί με λαδοκολλα και αφήστε τα να ξεκουραστούν για άλλα 40 λεπτά.
Αλείψτε τα ψωμάκια με 1 κρόκου αυγού μαζί με λίγο γάλα .
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο, 180ºC, για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε την μαγιά με τη ζάχαρη και το ζεστό γάλα.
Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το βούτυρο,και το αυγό .
Στη συνέχεια, προσθέστε το αλάτι και σταδιακά το αλεύρι και ανακατέψτε με ένα κουτάλι.
Όταν η ζύμη αρχίζει να σφίγγει ξεκινήστε να τα ζυμώνετε με τα χέρια σας.
Συμβουλή : Εάν η ζύμη είναι πολύ μαλακή, προσθέστε λίγο περισσότερο αλεύρι. Εάν είναι λίγο σκληρή, προσθέστε λίγο γάλα.
Ζυμώνουμε τη ζύμη για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να είναι πολύ μαλακή.
Κάντε μια μπάλα τη ζύμη και τοποθετήστε την σε ένα μπολ. Καλύψτε με μεμβράνη και αφήστε για 1 ώρα.
Διαιρέστε τη ζύμη σε 10 ίσα κομματια και ανοίξτε το καθένα σε λωρίδες.
Διπλώστε στην μέση και τυλίξτε τις άκρες. Ενώστε τα δύο άκρα και κλείστε καλά.
Τοποθετήστε τα ψωμάκια σε ένα ταψί με λαδοκολλα και αφήστε τα να ξεκουραστούν για άλλα 40 λεπτά.
Αλείψτε τα ψωμάκια με 1 κρόκου αυγού μαζί με λίγο γάλα .
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο, 180ºC, για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
0 comments