Γλάσο επικάλυψης βανίλιας , σοκολάτας! | Aspas_recipes

Γλάσο επικάλυψης βανίλιας , σοκολάτας!

Φτιάχνουμε εύκολα και γρήγορα με απλά υλικά γλάσο διακόσμησης κια επικάλυψης για κέικ, μπισκότα παγωτάκια !

Σοκολατένιο γλάσο
Υλικά:
1/2   φλιτζάνια βούτυρο
½ φλιτζάνι σκόνη κακάο
3 κουταλιές  γάλα
1 βανίλια
2 ½ φλιτζάνια  άχνη ζάχαρη.

Εκτέλεση:
Βάζω σε κατσαρόλα το βούτυρο και το λιώνω,ρίχνω  το κακάο  και το γάλα.
Ανακατεύω πάνω στην φωτιά μέχρι να διαλυθεί το κακάο. Κατεβάζω το μείγμα από την φωτιά.Ρίχνω την άχνη και την βανίλια. Εάν είναι πολύ πηκτό αραιώστε με 1-2 κουταλιές γάλα.
Το γλασο αυτό είναι ρευστό και είναι κατάλληλο για λεία επικάλυψη.


Γλάσο βανίλιας με άχνη (για λείο icing)
Και με αυτό το γλάσο όπως και με το σοκολατένιο περιχύνω τα  κεκάκια μέσα στις θήκες τους  για να σχηματίσουμε  ένα λείο αποτέλεσμα  όπως βλέπετε στην φωτογραφία.

Υλικά:
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη

Λίγη βανίλια
1-2 κουταλιές νερό  η γάλα χλιαρά

Εκτέλεση

Ρίχνω την ζάχαρη με την βανίλια σε ένα μπολ και ανακατεύω ρίχνοντας σταδιακά το νερό
μέχρι να έχει την κατάλληλη σύσταση. Αν το θέλουμε πιο πηκτό βάζω και ένα ασπράδι αυγού
αφού πρώτα το χτυπήσω σε μαρέγκα.

Αν θέλουμε προσθέτουμε χρώμα ζαχαροπλαστικής (κόκκινο ας πούμε εδώ και γίνονται έτσι. )

Αυγό -γλάσο ή royal icing
 Υλικά
2 μεγάλα  ασπράδια
¼ κουταλάκι κρεμόριο η λεμόνι
4 κουταλιές ζάχαρη άχνη
1 κουταλιά γλυκόζη (προαιρετικά)

Εκτέλεση:
Χτυπάμε τα ασπράδια με το κρεμόριο να πήξουν σε μαρέγκα απαλή.
Προσθέτουμε την ζάχαρη και την γλυκόζη και χτυπάμε ακόμα 2’.
Εάν το γλάσο είναι πολύ ρευστό βάλτε ακόμα λίγο ζάχαρη άχνη , αν είναι σφιχτό ακόμα ένα ασπράδι.  Η γλυκόζη κάνει το γλάσο  να μην σφίγγει γρήγορα.


Συνταγές της Αλεξίας Αλεξιαδου

Ελάτε και εσείς στην ομάδα μας στο fb Συνταγές απλές και εύκολες για όλους
για να μοιραστούμε συνταγές και να ανταλλάξουμε ιδέες!



0 comments