Μελιτζάνες τηγανιτές και κολοκυθάκια! | Aspas_recipes

Μελιτζάνες τηγανιτές και κολοκυθάκια!

melitzanes-kai-kolokythakia-thganita

Μελιτζάνες τηγανιτές και κολοκυθάκια  το απόλυτα καλοκαιρινό φαγητό με φρέσκα λαχανικά στο πiάτο μας! 

Είτε για μεσημεριανό είτε για βραδινό αυτό το απλό άλλα πεντανόστιμο πιάτο συνοδευμένο από ουζάκι ή ρακί και καλή παρέα απογειώνει τον ουρανίσκο μας! Και φυσικά παρέα με το ελληνικό τζατζίκι!

melitzanes-kai-kolokythakia-thganita1

Για τις #μελιτζάνες και τα #κολοκυθάκια τηγανιτά θα χρειαστούμε :

Υλικά

Μελιτζάνες

Κολοκυθάκια

120 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 

2 κουταλιές σούπας σιμιγδάλι

1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα

νερό παγωμένο 

Ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο για τηγάνισμα

melitzanes-kai-kolokythakia-thganita3

Οδηγίες
Πλένουμε και κόβουμε τα κολοκυθάκια μας .
Τα αλατίζουμε και τα βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν τα υγρά τους για μισή ώρα

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε ροδέλες και τοποθετούμε σε μπολ με νερό και αλάτι . Ρίχνουμε νερό να σκεπάζει τις μελιτζάνες και ένα πιάτο από πάνω -ώστε να κρατάει τις μελιτζάνες μέσα στο νερό για μισή ώρα.

melitzanes-kai-kolokythakia-thganita4

Βάζουμε σε ένα μπολ νερό και σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το σιμιγδάλι  και την πάπρικα.

Αφού στραγγίσουμε καλά τις μελιτζάνες τις βάζουμε στο αλεύρι και αμέσως μετά  στο νερό (βουτάμε την αλευρωμένη μελιτζάνα στο νερό γρήγορα χωρίς να την αφήσουμε από τα χεριά μας) και μετά στο τηγάνι.!

Δεν πιτσιλάει λάδι και έτσι αποκτάει αυτήν την πολύ ωραία τραγανή κρούστα!

melitzanes-kai-kolokythakia-thganita5

Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για τα κολοκυθάκια.

Τοποθετούμε τα τηγανιτά μας μας σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί .

Σερβίρουμε τα κολοκυθάκια με τζατζίκι και τις μελιτζάνες με σάλτσα ντομάτας.

Εβίβα λοιπόν και καλή όρεξη!

melitzanes-kai-kolokythakia-thganita6

melitzanes-kai-kolokythakia-thganita7

melitzanes-kai-kolokythakia-thganita8

Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 


0 comments