Εύκολο ,δροσερό καλοκαιρινό επιδόρπιο με κρέμα μπισκότο και ζελέ! Ετοιμάζουμε την κρέμα και το ζελέ, τοποθετούμε σε ποτήρια και απολαμβάνουμε .
Δείτε περισσότερες Συνταγές με ζελέ
Για το δροσερό γλυκό με κρέμα και ζελέ θα χρειαστούμε :
Υλικά για 6 ποτηράκια-μεγάλα σφηνάκια
Μπισκότα στρογγυλά τύπου marie
φράουλες για ντεκόρ (προαιρετικά) ή βερίκοκα
Για την κρέμα
500 ml γάλα
40 γραμμάρια ζάχαρη
35 γραμμάρια κορν φλάουρ
1 βανίλια
Για το ζελέ
1 φάκελο των 100 γραμμαρίων ζελέ φράουλα ή βερίκοκο
200ml νερό βραστό
200ml νερό παγωμένο
Οδηγίες
Πλένουμε , καθαρίζουμε τις φράουλες ή τα βετικοκα από τα κοτσάνια και κόβουμε σε φέτες.
Στα ποτηράκια βάζουμε στον πάτο από ένα μπισκότο και περιμετρικά βάζουμε φέτες φράουλας ή όποιο φρούτο θέλουμε.(βερίκοκα )
Ετοιμάζουμε την κρέμα
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα , το κορν φλάουρ και την ζάχαρη. Ανακατεύουμε πολύ καλά να διαλυθεί το κορν φλάουρ.
Τοποθετούμε την κατσαρόλα στην φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς με σύρμα χειρός μέχρι να κάνει φουσκάλες η κρέμα στην επιφάνειά της και να πήξει.
Μοιράζουμε την κρέμα στα ποτήρια. Τοποθετούμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
Ετοιμάζουμε το ζελέ.
Σε ένα μπολ βάζουμε την σκόνη ζελέ με 200 ml βραστό νερό και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί καλά η σκόνη.
Προσθέτουμε και το κρύο νερό . Ανακατεύουμε καλά.
Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά το μείγμα ζελέ στον πάγκο της κουζίνας μας ή το βάζουμε μέσα σε ένα μπολ με παγάκια για να κρυώσει πιο γρήγορα.(δεν το βάζουμε ψυγείο δεν θέλουμε να πήξει).
Κρατάμε από το ζελέ μας 100 -150 ml υγρό μείγμα ζελέ στην άκρη.(δεν το βάζουμε στο ψυγείο )
Μοιράζουμε το υπόλοιπο ζελέ μας στα ποτηράκια προσέχοντας το ζελέ να μην φτάνει μέχρι το χείλος του ποτηριού. Το ζελέ θα πάει κάτω από την κρέμα (πολυ πιθανό- δεν μας πειράζει αυτό ).
Τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει το ζελέ για 1-2 ώρες περίπου.
Αφαιρούμε τα ποτηράκια από το ψυγείο και ρίχνουμε από επάνω το υπόλοιπο υγρό ζελέ που κρατήσαμε στην άκρη .(εκτός ψυγείου).
Ξαναβάζουμε στο ψυγείο για να παγώσει και το υπόλοιπο ζελέ.
Είναι έτοιμο τώρα να το απολαύσουμε !
0 comments