Σοκολατάκια καρύδας ή αλλιώς; bounty! | Aspas_recipes

Σοκολατάκια καρύδας ή αλλιώς; bounty!

sokolatakia-karydas

Εύκολα νόστιμα σοκολατάκια με ζαχαρούχο ινδοκάρυδο και καβουρντισμένα αμύγδαλα! Απλά θεϊκά!


Υλικά
½ κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
2-1/2 φλιτζάνια ινδοκάρυδο
3/4 φλιτζανιού ολόκληρα καβουρδισμένα  αμύγδαλα
200 γρ  ψιλοκομμένη  κουβερτούρα ή  γάλακτος σοκολάτα ή επικάλυψη καραμέλας

Οδηγίες
Ντύνουμε ένα ταψί με αλουμινόχαρτο και αλείφουμε το αλουμινόχαρτο με λάδι . Σε ένα μεγάλο μπολ, βάλτε το ζαχαρούχο γάλα, τη βανίλια και το αλάτι. Ανακατέψτε τα όλα μαζί.


Στη συνέχεια προσθέστε τη ζάχαρη άχνη στο μπολ με  το συμπυκνωμένο γάλα και ανακατεύουμε . Μπορεί να είναι δύσκολο να ενσωματωθούν όλα στην αρχή, αλλά συνεχίζουμε να ανακατεύουμε και σύντομα  θα έχουμε ένα παχύ, λείο μείγμα, όπως αυτό.



Προσθέστε όλη την καρύδα μονομιάς.  Αυτό μπορεί να γίνει  και με ένα μίξερ. Το τελικό μείγμα καρύδας σας πρέπει να είναι κολλώδες, αλλά αρκετά σκληρό. Αν είναι υγρό  προσθέσετε λίγο περισσότερο καρύδα, και αν είναι πολύ στεγνό , προσθέστε λίγο ζαχαρούχο γάλα. 


Βρέξτε τις παλάμες σας και πατήστε την καρύδα σε ένα λεπτό, ομοιόμορφο στρώμα. Χρησιμοποιήστε ένα μαχαίρι ή μια ρόδα πίτσας για να σημαδέψετε ελαφρά το πάνω μέρος της καρύδας σε μπάρες Αυτό είναι προαιρετικό, αλλά διατηρείται έτσι  το ίδιο μέγεθος και βοηθά πάρα πολύ στην τοποθέτηση αμύγδαλου.

Πάρτε αμύγδαλα καβουρδισμένα  και πιέστε τα μέσα στο μείγμα-ζύμη Μόλις τοποθετηθούν όλα τα αμύγδαλα, βάλτε στο ψυγείο   για περίπου μία ώρα.

Μόλις η καρύδα είναι αρκετά σταθερή ώστε να μπορεί  να κοπεί, βγάλτε έξω από το ψυγείο. Χρησιμοποιήστε ένα μεγάλο κοφτερό μαχαίρι για να κόψετε τις μπάρες σας σας κατά μήκος των γραμμών που έχετε ήδη μαρκάρει. Σχεδόν τελειώσαμε ... απλά πρέπει να προσθέσετε κάποια σοκολάτα!


Τοποθετήστε την τεμαχισμένη σοκολάτα σας ή την  επικάλυψη καραμέλας στο  φούρνο μικροκυμάτων σε ασφαλές μπολ  και κάθε  30 δευτερόλεπτα ανακατέψτε  και μετά από κάθε 30 δευτερόλεπτα, ελέγξτε το ξανά  έτσι ώστε να μην καεί η σοκολάτα.
Όταν λιώσει , χρησιμοποιώντας πιρούνια  βουτήξτε κάθε μπάρα στη σοκολάτα.


Τοποθετήστε τις μπάρες σε ένα φύλλο λαδόκολλα  ενώ βουτάτε  τα υπόλοιπα.
 Βάζετε στο ψυγείο το δίσκο έως ότου  παγώσει η σοκολάτα.

sokolatakia-me-indokarydo
πηγή συνταγής από εδώ ohnuts.com

Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 







0 comments