Σοκολατάκια καρύδας ή αλλιώς; bounty! | Aspas_recipes

Σοκολατάκια καρύδας ή αλλιώς; bounty!

sokolatakia-karydas

Εύκολα νόστιμα σοκολατάκια με ζαχαρούχο ινδοκάρυδο και καβουρντισμένα αμύγδαλα! Απλά θεϊκά!


Υλικά
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (410 γραμμαρίων)

300 γραμμάρια ινδοκάρυδο 

3/4 φλιτζανιού ολόκληρα καβουρδισμένα  αμύγδαλα (προαιρετικά)

Ακόμα 
200 γρ  ψιλοκομμένη  κουβερτούρα ή  γάλακτος σοκολάτα ή επικάλυψη καραμέλας

Οδηγίες
Ντύνουμε ένα ταψί με αλουμινόχαρτο και αλείφουμε το αλουμινόχαρτο με λάδι . Σε ένα μεγάλο μπολ  βάζουμε το ζαχαρούχο γάλα και την καρύδα. Ζυμωνουμε την ζύμη με τα χέρια μας.


Βρέψουνε  τις παλάμες μας με νερό και παταμε την καρύδα σε ένα λεπτό, ομοιόμορφο στρώμα. Χρησιμοποιούμε ένα μαχαίρι ή μια ρόδα πίτσας για να σημαδέψουμε  ελαφρά το πάνω μέρος της καρύδας σε μπάρες Αυτό είναι προαιρετικό, αλλά διατηρείται έτσι  το ίδιο μέγεθος και βοηθά πάρα πολύ στην τοποθέτηση αμύγδαλου.


Πάιρνουνε αμύγδαλα καβουρδισμένα  και τα πιέζουμε μέσα στο μείγμα-ζύμη.
 Μόλις τοποθετηθούν όλα τα αμύγδαλα, βάζουμε στο ψυγείο   για περίπου μία ώρα.

Μόλις η καρύδα είναι αρκετά σταθερή ώστε να μπορεί  να κοπεί, βγάζουμε  έξω από το ψυγείο. Χρησιμοποιούμε ένα μεγάλο κοφτερό μαχαίρι για να κόψουμε τις μπάρες κατά μήκος των γραμμών που έχουμε ήδη μαρκάρει.

 Σχεδόν τελειώσαμε ... απλά πρέπει να προσθέσουμε κάποια σοκολάτα!


Τοποθετούμε την τεμαχισμένη σοκολάτα ή την  επικάλυψη καραμέλας στο  φούρνο μικροκυμάτων σε ασφαλές μπολ  και κάθε  30 δευτερόλεπτα ανακατέψουμε και μετά από κάθε 30 δευτερόλεπτα, ελέγχουμε ξανά  έτσι ώστε να μην καεί η σοκολάτα.
Όταν λιώσει , χρησιμοποιώντας πιρούνια  βουταμε κάθε μπάρα στη σοκολάτα.


Τοποθετούμε τις μπάρες σε ένα φύλλο λαδόκολλα  ενώ βουτάμε  τα υπόλοιπα κομμάτια 
 Βάζουμε στο ψυγείο το δίσκο έως ότου  παγώσει η σοκολάτα.

sokolatakia-me-indokarydo

Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 







0 comments