Τυροπιτάρια με γιαούρτι και ανθρακούχο νερό | Aspas_recipes

Τυροπιτάρια με γιαούρτι και ανθρακούχο νερό

Είναι πολύ νόστιμα και αφράτα ..Η ζύμη τους είναι με γιαούρτι ελαιόλαδο και ανθρακούχο νερό! Τρώγονται ευχάριστα και την επόμενη μέρα!

Υλικά
240 ml γάλα
240 γραμμάρια γιαούρτι
210 γραμμάρια ελαιόλαδο
240 ml μεταλλικό νερό
20 γραμμάρια ξύδι
15 γραμμάρια ζάχαρη
1 φακελάκι ξηρής μαγιάς
Αλάτι
900 γραμμάρια αλεύρι
Ελαιόλαδο για το άλειμμα

Για την γέμιση
4 αυγά
1/2 κιλό φέτα



Οδηγίες
Τοποθετούμε και ανακατεύουμε σε ένα μπολ  όλα τα υλικά για τη ζύμη εκτός από το αλεύρι.
Σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε μια μαλακή ζύμη. Αφήνουμε να φουσκώσει  για περίπου 15 λεπτά.
Στη συνέχεια, χωρίζουμε τη ζύμη σε 12 ίσα κομμάτια . Ανοίγουμε το κάθε ένα κομμάτι σε φύλλο και κόβουμε στα   4 σταυρωτά.
Πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο βάζουμε  τη γέμιση και τυλίγουμε. Τα πλάθουμε και τα τοποθετούμε σε ταψί λαδόκολλα.Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο .
Ψήνουμε τα τυροπιτάρια  στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να πάρουν χρώμα .


Ελάτε στην ομάδα μας στο fb  για να μοιραστούμε συνταγές και να ανταλλάξουμε ιδέες !


0 comments