Παγωτό Viennetta!

pagoto-viennetta

Κορμός #παγωτό #viennetta. Ένα λαχταριστό παγωτό με στρώσεις λιωμένης κουβερτούρας. Πασπαλίστε τον κορμό παγωτού vienetta με κακάο ή σάλτσα σοκολάτας . Σερβίρεται κομμένο σε φέτες .

Δείτε περισσότερες Συνταγές για παγωτά 

Για τον κορμό παγωτό #viennetta θα χρειαστούμε :

pagoto-viennetta1

Υλικά

500 ml κρέμα γάλακτος για  ζαχαροπλαστική 

400 ml  ζαχαρούχο  γάλα

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

150 γραμμάρια κουβερτούρα

Για την επικάλυψη 

Σκόνη  κακάο ή σάλτσα σοκολάτας και ξηρούς καρπούς 

pagoto-viennetta2

Οδηγίες

Για να ετοιμάσουμε το #παγωτό  #Βιενέτα, αρχικά  λιώνουμε τη μαύρη σοκολάτα σε μπεν μαρί. 

Στο μεταξύ, βάζουμε στο μπολ του μίξερ  την κρέμα (κρύα από το ψυγείο) με  ένα κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ  μέχρι να σχηματιστεί μια αφράτη κρέμα.

pagoto-viennetta3

Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα κάνοντας κινήσεις από κάτω προς τα πάνω για να μην ξεφουσκώσει  το μείγμα.

Παίρνουμε μια φόρμα για κέικ 30x8 εκ. και το σκεπάζουμε με μεμβράνη . Αυτό  θα μας βοηθήσει να ξεφορμάρουμε το κέικ. 

Ας αρχίσουμε να συνθέτουμε το κέικ παγωτού: ρίχνουμε μια πρώτη στρώση  κρέμας  ,ισιώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα  καλά και μετά συνεχίζουμε με μια  στρώση  σοκολάτας.


pagoto-viennetta4

Συνεχίζουμε εναλλάξ τη γέμιση με την σοκολάτα μέχρι να  τελειώσει  όλη η κρέμα γέμιση. 

pagoto-viennetta5

Τοποθετούμε το παγωτό μας κέικ στην κατάψυξη για τουλάχιστον 8 ώρες.

pagoto-viennetta6

Αφού περάσει ο απαραίτητος χρόνος, ξεφορμάρουμε τη Βιενέτα και τη διακοσμούμε  πασπαλίζοντας  με κακάο ή με σάλτσα σοκολάτας και αν θέλουμε ξηρούς καρπούς .

pagoto-viennetta7

Καλή επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!

 Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 


pagoto-viennetta8

pagoto-viennetta9



0 comments