2 υπέροχες συνταγές για κερασένια παγωτάκια!

pagoto-kerasi

Είναι παγωτίνια! Είναι σπιτικά! Είναι με γεύση κεράσι ! Είναι γρήγορα  και το πιο σημαντικό είναι υγιεινά με φρέσκα υλικά και χωρίς συντηρητικά ! Είναι συνταγή για παιδιά!

Παγωτίνια κερασιού με λεμονάδα

Για τα παγωτίνια
1 1/2 φλιτζάνι σπιτική λεμονάδα (συνταγή ακολουθεί)
1 - 1/2 φλυτζάνι κατεψυγμένα κεράσια

Για την λεμονάδα
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι νερό
1 φλιτζάνι φρέσκο ​​χυμό λάιμ
4-6 φλιτζάνια κρύο νερό (ανάλογα με το γούστο σας )

 Οδηγίες για την λεμονάδα
Κάντε ένα απλό σιρόπι, ανακατεύοντας τη ζάχαρη και το νερό σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μέχρι να διαλυθεί. Κρυώστε  εντελώς.
Ανακατέψτε το μείγμα της ζάχαρης με τα υπόλοιπα συστατικά λεμονάδας .Ρυθμίστε το νερό σύμφωνα με τις γλυκές γευστικές σας προτιμήσεις. Παγώστε.

Οδηγίες για τα κερασένια παγωτίνια
Ανακατέψτε την λεμονάδα  και τα κατεψυγμένα κεράσια σε ένα μπλέντερ. Ανακατεύουμε μέχρι να πολτοποιηθούν.
Χωρίστε το μίγμα ομοιόμορφα σε θήκες για παγωτάκια .Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε  ακόμα και παγοθήκες. Παγώστε  μέχρι να σταθεροποιηθεί το μείγμα.

πηγή και φώτο από εδώ simplebites.net


pagoto-kerasi
 
Σπιτικά παγωτά με κεράσια

Υλικά

Για τις γρανίτες κεράσι:
180 γρ φρέσκα κεράσια χωρίς κουκούτσι
½ φλιτζάνι γιαούρτι
½ φλιτζάνι πλήρες γάλα
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη

Για τη επικάλυψη
⅔ φλιτζάνι (120 γρ ) σοκολάτας γάλακτος ή κουβερτούρα
⅓ φλιτζάνι  μέλι

Οδηγίες
Για την επικάλυψη
Σε μπεν μαρί πάνω από νερό που σιγοβράζει ανακατέψτε  ελαφρά μαζί τη σοκολάτα το μέλι μέχρι η σοκολάτα να  λιώσει τελείως. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει εντελώς .

Για τα παγωτά κεράσι:
Σε ένα μπλέντερ, ανακατέψτε  τα κεράσια, το γιαούρτι, το γάλα και τη ζάχαρη.
Ρίχνουμε μέσα στην φόρμα για παγωτάκια το μείγμα  και αφήστε το να παγώσει τη διάρκεια της νύχτας.

Πως βάζουμε την σοκολάτα
Κρατήστε ένα popsicle, με την  επίπεδη πλευρά προς τα επάνω, και χρησιμοποιήστε ένα μικρό κουτάλι για να ρίξετε την σοκολάτα  Περιμένετε λίγα δευτερόλεπτα  για να σκληρύνει και κάνετε  το ίδιο για την άλλη πλευρά.

Σημειώσεις
* Θα χρησιμοποιηθούν  κατεψυγμένα κεράσια που είχαν αποψυχθεί ελαφρά ή φρέσκα που τα έχουμε ελαφρώς πρώτα καταψύξει.

 πηγή και φώτο από εδώ sweetestkitchen.com

Καλή επιτυχία!!!


 Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 


0 comments