Μπισκότα κουκουβάγια βήμα βήμα !!!

mpiskota-koykoyvagia

Φανταστικά υπέροχα μπισκότα με γεύση βουτύρου και σχήμα κουκουβάγιας.Πολύ εύκολα να γίνουν για γενέθλια ή ακόμα και για κέρασμα στο σχολείο! Θα ξετρελαθούν τα παιδάκια σας! Ευχαριστούμε για την παραχώρηση της συνταγής την Κ.Eleni saltaoura και την σελίδα Οι σπιτικές μου γεύσεις!


Υλικά

227 γρ μαλακό βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

225 γρ ζάχαρη

385 γρ αλεύρι

1 βανίλια

1/2 κγ αμύγδαλο (ή κονιάκ)

1 αυγό

αποφλοιωμένα αμύγδαλα για ποδαράκια

ολόκληρα αμύγδαλα για το ράμφος

σταγόνες μαύρης σοκολάτας για τα μάτια

σκόνη κακάο για τη σκόνη των φτερών


mpiskota-koykoyvagia
Οδηγίες
χτυπάω το βούτυρο με την ζάχαρη να αφρατέψουν πολύ καλά. Ρίχνω το αυγό συνεχίζοντας το χτύπημα. Προσθέτω και τη βανίλια και σταδιακά το αλεύρι.
Ζυμώνω με το χέρι ή με μια κουτάλα.
Τυλίγω με μεμβράνη και βάζω μια ώρα στο ψυγείο.

Ανοίγω ανάμεσα σε 2 λαδόκολλες τη ζύμη και κόβω με μεγάλο ποτήρι ή φλιτζάνι δίσκους.
Το περίσσευμα γύρω γύρω το κάνω μπαλάκια και φτιάχνω τα μάτια.
Βάζω στο κέντρο από μία σταγόνα σοκολάτα και ανάμεσα τοποθετώ ένα ολόκληρο αμύγδαλο.
Σχεδιάζω τα φτερά με το αποτύπωμα από το χείλος του ποτηριού και χαράζω με μαχαίρι τα "φτερά". Με ένα πινέλο ή με το χέρι, βάζω λίγο κακάο πάνω στα φτερά.
Τοποθετώ κομμένα αποφλοιωμένα αμύγδαλα για τα νύχια. Δεν έβαλα σε όλα γιατί μου έσπαγαν στο κόψιμο.

Τοποθετώ τις κουκουβάγιες μου με απόσταση σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνω στους 180C για 20 λεπτά περίπου - ανάλογα το φούρνο. (μου βγήκαν 18 τεμάχια)

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 

 Ελάτε και εσείς στην ομάδα μας στο fb Συνταγές απλές και εύκολες για όλους  

 για να μοιραστούμε συνταγές και να ανταλλάξουμε ιδέες!



0 comments