Δείτε περισσότερες Συνταγές για Τυρόψωμο
Για το #εύκολοτυρόψωμο θα χρειαστούμε :
Υλικά για την ζύμη
550-600 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ξηρή μαγιά
5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο - 50 ml σπορέλαιο
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό 2% 200 γραμμάρια
1/2 κεσεδάκι γάλα - 100 ml γάλα
2 αυγά
1 κουταλιά ζάχαρη
Λίγο αλάτι αν η φέτα σας δεν είναι αλμυρή
Για την γέμιση
200 γραμμάρια Φέτα
Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό γάλα.
Προσθέτουμε τα αυγά, το γιαούρτι και ανακατεύουμε.
Βάζουμε το σπορέλαιο, τέσσερις κουταλιές αλεύρι και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε περίπου το μισό αλεύρι, λίγο αλάτι και ζυμώνουμε.
Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι που να γίνει ζύμη.
Σκεπάζουμε το μπολ με πετσέτα και αφήνουμε για 1 ώρα να φουσκώσει .
Προαιρετικά αναμειγνύουμε την Φέτα με το τριμμένο Gouda .
Πλάθουμε την ζύμη ελαφρώς και την χωρίζουμε σε 2 κομμάτια .
Πάνω σε λαδόκολλα ανοιγούμε το φύλλο με τον πλάστη.
Απλώνουμε την Φέτα και κόβουμε σε 2 κομμάτια.
Κλέινουμε την ζύμη ενώνοντας τις άκρες και τοποθετούμε σε ταψί 36 εκατοστών στρωμμένο με λαδόκολλα .
Κάνουμε την ίδια διαδικασία κια για το άλλο κομμάτι ζύμης.
Πατάμε την ζύμη να απλώσει .
Αναμυγνείουμε σε ένα μπολάκι ελαιόλαδο και γάλα ίσης ποσότητας .
Αλείφουμε με το μείγμα λαδιού + γάλα και πασπαλίζουμε σουσάμι και αν θέλουμε και μαυροσίσαμο.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει για 30 λεπτά.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει περίπου για 40-60 λεπτά .
Τρώγεται ζεστό ή κρύο !
0 comments