Σφουγγάτο, στραπατσάδα ή καγιανας . Ένα φαγητό πανεύκολο με πολλά ονόματα ανά τις πόλεις και χωριά της Ελλάδας! Αυγά μάτια σε σάλτσα λοιπόν! Απολαύστε!
Υλικά
Υλικά
1/2 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι
ντομάτες
4 μεγάλα αυγά
αλάτι και πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό
Ζεσταίνετε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά,
προσθέστε το λάδι, στη συνέχεια το κρεμμύδι και σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν,
περίπου 2 έως 3 λεπτά. Προσθέστε τις ντομάτες, αλάτι και πιπέρι και αυξήστε τη
φωτιά σε μέτρια-υψηλή και σιγοβράζουμε μέχρι να τα υγρά μειωθούν λίγο, περίπου 3 έως 4 λεπτά.
Μειώστε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή, προσθέστε προσεκτικά τα αυγά, το αλάτι και το πιπέρι και το καπάκι. Μαγειρέψτε περίπου 4 έως 5 λεπτά. Διακοσμείστε με ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό και σερβίρετε.
Μειώστε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή, προσθέστε προσεκτικά τα αυγά, το αλάτι και το πιπέρι και το καπάκι. Μαγειρέψτε περίπου 4 έως 5 λεπτά. Διακοσμείστε με ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό και σερβίρετε.
πηγή .skinnytaste.com
Ελάτε και εσείς στην ομάδα μας στο fb Συνταγές απλές και εύκολες για όλους
για να μοιραστούμε συνταγές και να ανταλλάξουμε ιδέες!
για να μοιραστούμε συνταγές και να ανταλλάξουμε ιδέες!
0 comments