Υπέροχα πασχαλινά κουλουράκια με ελαιόλαδο και ζαχαρούχο. Θέλουν τον χρόνο τους και την υπομονή σας αλλά γίνονται πεντανόστιμα .
Υλικά
25 γρ νωπή μαγιά
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
175 γρ ελαιόλαδο
4 αυγά μέτρια
175 γρ νερό
175 γρ ζάχαρη
175 γρ ζαχαρούχο γάλα
1 κ.γ μαστίχα
2-3 κ.γ αχνη’2-3 κ.γ σουσάμι
Εκτέλεση
Διαλύουμε την μαγιά σε λίγο χλιαρό νερό. Σε κατσαρόλι τοποθετούμε την ζάχαρη με το νερό το ζαχαρούχο και λίγο πριν βράσει αποσύρουμε από την φωτιά.
Χτυπάμε στο μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα το μείγμα και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά το ελαιόλαδο και την διαλυμένη μαγιά. Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και την μαστίχα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει όλο ένα ζυμαράκι.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε καθαρό σκεύος και το αφήνουμε σκεπασμένο για 2 ώρες ή για ολόκληρο το βράδυ .
Την επομένη μέρα παίρνουμε μικρά κομματάκια ζύμης και πλάθουμε σε μπαστουνάκια και ενώνοντας τις άκρες τους σχηματίζουμε κουλουράκια στρόγγυλα.
Τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους και αφήνουμε για άλλη μια ώρα να ξεφουσκωνόσουν.
Ψήνουμε στους 160΄για περίπου μέχρι να αποκτήσουν ροδαλό χρώμα. Αν θέλουμε πριν ψήσουμε πασπαλίζουμε με σουσάμι ή αφού τα ψήσουμε με ζάχαρη άχνη.
0 comments