Ακόμα μια φανταστική συνταγή για πασχαλινό τσουρέκι όνειρο. Τσουρέκια αφράτα με ίνες φανταστικά !
Δείτε περισσότερες Συνταγές για τσουρέκια
Για τα πεντανόστιμα αφράτα τσουρέκια θα χρειαστούμε :
Υλικά για 4 τσουρέκια
1 κιλό αλεύρι για τσουρέκι
150 γραμμάρια βούτυρο
150 γραμμάρια ζάχαρη
4 αβγά
200 ml γάλα χλιαρό
85 γραμμάρια νωπή μαγιά ή 30 γραμμάρια ξηρή μαγιά
1/2 κουταλάκι μαχλέπι τριμμένο
1/2 κουταλάκι μαστίχα τριμμένη
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Ακόμα
1 αυγό χτυπημένο
σουσάμι ή φιλέ αμυγδάλου
Οδηγίες
Όλα τα υλικά μας σε θερμοκρασία δωματίου .
Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ και το ανακατεύουμε με το αλάτι, το μαχλέπι, τη μαστίχα και το ξύσμα.
Λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα προσθέτουμε στο αλεύρι.
Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα και χτυπάμε τα αβγά με το σύρμα. Τα προσθέτουμε όλα στο μείγμα αλευριού. Ζυμώνουμε καλά μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και ελαστική.
Ζυμώνουμε τουλάχιστον 15 λεπτά στο χέρι ή 8 λεπτά στο μίξερ με γάντζο. Την αφήνετε σε ζεστό μέρος για 1 ώρα.
Κόβουμε την ζύμη σε 8 κομμάτια 200-250 γραμμαρίων , τους δίνουμε σχήμα στρογγυλό και τα αφήνουμε στην άκρη για δέκα λεπτά. Κατόπιν παίρνουμε ένα -ένα κομμάτι ζύμης και ανοίγουμε σε φυτίλια . Τα αφήνουμε να ξεκουραστούν 10 λεπτά.
Παίρνουμε πάλι ένα -ένα φυτίλι και ανοίγουμε λίγο παραπάνω. Τοποθετούμε 2 φυτίλια μαζί σταυρωτά στον πάγκο μας και πλέκουμε τα τσουρέκια μας .
Τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και τα αφήνουμε σκεπασμένα σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν μια 1 ώρα περίπου.
Βγάζουμε από τον φούρνο, τοποθετούμε σε σχάρα και τα αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά πριν τα αποθηκεύσουμε.
Μπορούμε να τα τυλίξουμε πολύ καλά με μεμβράνη και κατόπιν να τα καταψύξουμε.
Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!!
Follow me on Pinterest
Follow me on Instagram
0 comments