Τετάρτη, 21 Μαΐου 2014

ΣΕΡΒΙΚΟ ΨΩΜΙ Η ΑΛΛΙΩΣ POGAČA!!!





ΣΕΡΒΙΚΟ  ΨΩΜΙ Η ΑΛΛΙΩΣ POGAČA

Υλικά
2 κ.γ ξηρή μαγιά
300 ml χλιαρό γάλα
10 γρ ζάχαρη
500 γρ αλεύρι
1 κ.γ αλάτι 
50 γρ βούτυρο (λιωμένο) 
1 κρόκο αυγού 
Σουσάμι 

Οδηγίες
Τοποθετούμε την ζάχαρη και την μαγιά σε ένα μπολ και ρίχνουμε 200ml ζεστό γάλα. Αφήστε να περάσουν 5 λεπτά, στη συνέχεια, ανακατέψτε για να διαλυθεί η μαγιά. Προσθέστε  και το υπόλοιπο 100ml γάλα.
Κοσκινίστε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε με αλάτι.
Ρίχνουμε το γάλα –μαγιά πάνω από το αλεύρι  ανακατεύουμε μέχρι μια ζύμη ελαστική και σφιχτή. Εάν είναι απαραίτητο προσθέτουμε μια χούφτα αλεύρι, έτσι ώστε η ζύμη να μην κολλάει
και ζυμώνουμε για 10 λεπτά μέχρι να έχουμε μια ζύμη ελαστική. 


Τοποθετούμε  σε ένα καθαρό μπολ και αφήνουμε φουσκώσει για 60 λεπτά, καλύπτοντας με μια πετσέτα.

Χωρίζουμε  σε 13 μπάλες, και ανοίγουμε κάθε μπάλα σε στρογγυλούς δίσκους 22-23 εκατοστών Αλείφουμε με βούτυρο αραιά και τοποθετούμε  σε χαρτί ψησίματος, (κομμένα κομμάτια χαρτιού ίσα σε μέγεθος). Στην συνέχεια τα βουτάμε στο υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο, ώστε να καλύπτονται και από τις δύο πλευρές και στραγγίστε το βούτυρο για να απομακρύνει την περίσσεια λιπαρότητα.
Βάζουμε τις φέτες έτσι ώστε το προηγούμενο κομμάτι ΘΑ πρέπει να καλύπτεται από ήμισυ του επόμενου.  
Σκεπάστε και αφήστε να φουσκώσει για 30 λεπτά, στη συνέχεια αλείψτε με χτυπημένο κρόκο αυγού και πασπαλίζουμε με σουσάμι .


Το Ψωμί το  ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε υψηλή θερμοκρασία στα πρώτα 25 λεπτά και σε μέτρια φωτιά τα υπόλοιπα 20. Εάν ροδίσει πάρα πολύ καλύπτουμε τα τελευταία 20 λεπτά με αλουμινόχαρτο. 



Όταν είναι έτοιμο αφαιρέστε από το ταψάκι και αφήστε να κρυώσει
Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό ή κρύο, με βούτυρο, μέλι και διάφορες μαρμελάδες
.
 πηγή και φώτο από εδώ bucatariacaseinoastre.blogspot.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για το σχόλιο!