Κυριακή, 2 Φεβρουαρίου 2014

ΚΑΡΔΟΥΛΕΝΙΕΣ ΨΗΤΕΣ ΠΑΤΑΤΟΥΛΕΣ!!!



 Ψητές πατάτες

6 μεγάλες πατάτες
1/4 φλιτζανιού Λάδι ελιάς 
1/2 κ.γ αλάτι 
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 κ.γ Σπόρους κύμινο
1/2 κ.γ  πάπρικα (προαιρετικά)

Κάντε τις Καρδιές
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 C.
  • Καλύψτε το ταψί  με λαδόκολλα , ψεκάστε με σπρέι αντικολλητικό ή αλείψτε τα με λάδι.
  • Γεμίστε ένα δοχείο με νερό, προσθέστε αλάτι και αφήνουμε να βράσει, στη συνέχεια χαμηλώνετε τη φωτιά έτσι ώστε  να σιγοβράζει.
  • Καθαρίστε τις  φλούδες πατάτας και  κόβουμε σε φέτες, χρησιμοποιώντας ένα μικρό μεταλλικό κόπτη μπισκότων
  • Βράστε τις πατάτες σε νερό που σιγοβράζει για 3 λεπτά, στραγγίστε τις πατάτες και αφήστε να κρυώσουν  ελαφρώς.
  • Συνδυάστε όλα τα συστατικά για τη μαρινάδα: ελαιόλαδο, αλάτι, σπόροι κύμινου, πιπέρι, πάπρικα.
  • Ρίχνουμε τη μαρινάδα πάνω από τις πατάτες, ανακατεύουμε και αφήνουμε να καθίσει για 5 λεπτά.
  • Τοποθετείστε τις ε μαριναρισμένες  πατάτες ομοιόμορφα στο φύλλο λαδόκολλας .
  • Ψήνουμε για 20-25 λεπτά, χρησιμοποιώντας μια  σπάτουλα σιλικόνης γυρνάμε  προσεκτικά τις πατάτες (μην ξεχάσετε να χρησιμοποιήσετε γάντια φούρνου όταν χειρίζεστε καυτό ταψί!).
  •  ψήστε τις πατάτες για επιπλέον 5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να πάρουν χρώμα  καφέ.
πηγή και φώτο από εδώ .hanielas.com




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για το σχόλιο!