Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2014

ΑΛΜΥΡΕΣ ΜΠΟΥΚΙΤΣΕΣ ΜΕ ΡΟΚΦΟΡ!!!



 πηγή και φώτο από εδώ myrecipes.com

muffins με ροκφόρ

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι πλήρες γάλα 
  • 4 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο 
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο ​​θυμάρι
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 5 μεγάλα αυγά 
  • 150 γρ  θρυμματισμένο ροκφόρ

Οδηγίες

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 ° C. Τοποθετείστε  2 φύλλα λαδόκολλας  Σε μια κατσαρόλα ανακατέψτε  το γάλα, το βούτυρο, το αλάτι, το πιπέρι, κρεμμύδι σε σκόνη και το θυμάρι και αφήνουμε να πάρει βράση. Αφαιρέστε από τη φωτιά, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε ζωηρά με ξύλινη κουτάλα μέχρι να ενωθούν. Ξαναβάζουμε  στην θερμότητα και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας ζωηρά, έως ότου διαμορφωθεί ι μια ζύμη που θα  τραβιέται  μακριά από την πλευρά του κατσαρολιού .
  2. Αφαιρέστε τοκατσαρόλι ι από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει για 5 λεπτά. Προσθέστε 4 αυγά, 1 κάθε φορά και  κτυπήστε  καλά μετά από κάθε προσθήκη. Ζύμη θα έρθει χώρια με κάθε αυγό και στη συνέχεια να επανέλθει μαζί καθώς ανακατεύετε. Προσθέσετε το επόμενο αυγό μετά θα δείτε  την ζύμη να έρχεται και πάλι μαζί. Θα πρέπει να καταλήξουμε σε μια κολλώδη ζύμη. Χτυπάμε το τυρί.
  3. Με ένα κουτάλι βάζουμε κομμάτια ζύμης  στα  φύλλα ψησίματος. Χτυπάμε το αυγό με το υπόλοιπο 1 κουταλιά της σούπας. μείγμα νερού και αλείφουμε τις μπουκιτσες μας. Ψήστε για 10 λεπτά, στη συνέχεια, χαμηλώστε την  θερμοκρασία στους 175  ° C και ψήνουμε 20 έως 25 λεπτά ακομα  μέχρι να ροδίσουν . Σερβίρετε το φαγητό ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.
  4.  
  5.  
  6.  

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για το σχόλιο!