Σάββατο, 11 Ιανουαρίου 2014

ΦΛΟΓΕΡΕΣ ΜΕ ΚΙΜΑ!!!!!



πηγή και φώτο από εδώ giverecipe.com
ΦΛΟΓΕΡΕΣ ΜΕ ΚΙΜΑ
υλικά 
• 4 φύλλα κρούστας ζαχαροπλαστικής 
• 1 αυγό 
• 1 φλιτζάνι του καφέ γάλα
Για την γέμιση
• ½ κιλό κιμά 
• 1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους 
ελαιόλαδο  ½ φλιτζάνι 
• 1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο 
• 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 
• 1 κουταλάκι μαύρο πιπέρι 
• 1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι
Για το γαρνίρισμα
μαυροσίσαμο
Πρώτα ας προετοιμάσουμε την γέμιση . Σε ένα μεγάλο τηγάνι  σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι,μέχρι να ροδίσει . Προσθέστε τον κιμά, αλάτι, μαύρο και κόκκινο πιπέρι.  Τα σοτάρουμε  μέχρι το νερό από το νερό του  κιμά  αρχίσει εξατμίζεται. Όταν το πάρετε από τη φωτιά, προσθέτουμε το μαϊντανό και ανακατεύουμε. Αφήστε το να κρυώσει.
Τοποθετήστε ένα από τα φύλλα φύλλο ζύμης σε ένα τραπέζι ή τον πάγκο.Κόψτε το σε 4 κομμάτια ομοιόμορφα Το κάθε κομμάτι  Θα είναι σαν ένα τρίγωνο. Βάλτε λίγο από το μείγμα -γέμιση με ένα κουτάλι στην ευρύτερη πλευρά του κάθε κομματιού. Στη συνέχεια, διπλώστε τις κάθετες πλευρές, έτσι ώστε το μείγμα δεν θα βγει. Στη συνέχεια, ξεκινήστε να τυλίγεται  από την ευρύτερη πλευρά στο στενή . Τέλος, βρέξτε τα δάχτυλά σας για  να κολλήσετε  το τελευταίο με τα δάχτυλά σας απαλά.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C.Αλέιψτε με λάδι το ταψί με ένα πινέλο και τοποθετήστε αυτά τα κομμάτια φλογέρας  σε αυτό. Κάντε το ίδιο για όλα τα φύλλα κρούστας.Σε ένα μικρό φλιτζάνι βάλτε το γάλα και το αυγό μαζί. Με ένα πινέλο απλώστε σε κάθε φλογέρα .Τέλος πασπαλίζουμε με μαυρόσισαμο. Βάλτε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε 30 λεπτά.

2 σχόλια :

  1. Φαίνεται εξαιρετικό και πολύ νόστιμο!!!Σίγουρα θα το φτιάξω και είμαι σίγουρη πως θα αρέσει σε όλους!!!!Φιλάκια και καλή χρονιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα ,χρόνια πολλά και καλή χρονιά και σε σας! Χαιρομαστε που σας αρεσε και περιμένουμε τα σχόλια σας όταν το δοκιμάσετε! Σας ευχαριστούμε θερμά για το σχόλιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για το σχόλιο!