Σάββατο, 24 Αυγούστου 2013

ΠΕΙΝΙΡΛΙ-ΦΟΚΑΤΣΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΥΔΙΑ!!!



 πηγή και φώτο αυνταγής από εδώ .ricettegustose.it





Υλικά για τη ζύμη:

500 γρ. αλεύρι
25 γρ. μπέικιν πάουντερ
1 φλιτζάνι γάλα
νερό
αλάτι



Υλικά για τη γέμιση:

1 κιλό  κρεμμύδια
200 γρ. μαύρες ελιές
2 ώριμες ντομάτες
30 γρ. λάδι για άλειμμα 


Οδηγίες

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το βάζουμε να το μαγειρέψουμε με λίγο
 λάδι σε χαμηλή φωτιά για περίπου 1 ώρα. 

 Μετά από 30 λεπτά, προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα. 


 Εν τω μεταξύ, ετοιμάστε τη ζύμη και αφήστε την για 30 λεπτά.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη, το ένα πιο πλατύ από το άλλο, ισιώστε το μεγαλύτερο κομμάτι
και βάλτε σε ένα ταψί, μοιράστε την γέμιση και καλύψτε με ένα ακόμα κομμάτι ζύμης από πάνω ή ανοίξτε σε μεγαλύτερο στρογγυλό φύλλο , βάλτε γέμιση στην μια πλευρά του φύλλου και κλείστε σε μισοφέγγαρο. 





Αλείψτε τα από πάνω με λάδι.
Ψήστε για 30-35 λεπτά στους 200 βαθμούς.



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για το σχόλιο!