Κυριακή, 9 Ιουνίου 2013

ΤΡΙΑΝΑΤΦΥΛΛΕΝΙΟ ΨΩΜΙ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΦΕΤΑ ΣΚΕΤΗ ΤΡΕΛΑ!!!


ΠΗΓΗ ΚΑΙ  ΦΩΤΟ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΕΔΩ


ΤΡΙΑΝΑΤΦΥΛΛΕΝΙΟ ΨΩΜΙ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΦΕΤΑ

Υλικά
 
450 γρ αλεύρι
1 πακέτο (7 g) ξηρή μαγιά
250 ml υγρού - γάλα και νερό, μισό και μισό
1,5 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
50 γρ λιωμένο βούτυρο / μαργαρίνη
50 ml του λάδι
70  γρ βούτυρο / μαργαρίνη


Για την γέμιση
τυρί ή ψητό κρέας ή  ζαμπόν
Φιλαδέλφεια η ότι άλλο σας αρέσει



Οδηγίες

 
Ανακατέψτε το χλιαρό υγρό (νερό, γάλα) με τη ζάχαρη, τη μαγιά
 και 2-3 κουταλιές της σούπας αλεύρι. Αφήστε το σε ζεστό μέρος ενεργοποιηθεί  η μαγιά.
 Σε ένα πλαστικό μπολ μεγαλύτερο ανακατεύετε το αλεύρι και το αλάτι. 
Προσθέτετε την  ενεργοποιημένη μαγιά, το λιωμένο βούτυρο και λάδι 
και ζυμώνουμε μια ζύμη μαλακή. Αφήστε το σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί η ζύμη.
Σε φόρμα του κέικ διαστάσεων 24-26 cm λιπαίνουμε με λάδι ή βούτυρο. 




Λιώστε 70 γρ βούτυρο / μαργαρίνη. 

Ξεφουσκώστε την ζύμη στην επιφάνεια εργασίας σας. 
Άνοιξε τη ζύμη σε ένα μεγαλύτερο ορθογώνιο και το κόβουμε
 σε μικρότερα τετράγωνα (περίπου 24 τετράγωνα )και στη συνέχεια, ένα προς ένα, 
διπλώστε τα στη μέση.
 Πιέστε απαλά τη ζύμη με γέμιση και στη συνέχεια πατήστε τις  άκρε να κολλήσουν μαζί.


Βουτήξτε τα πρώτα τετράγωνα στο λιωμένο βούτυρο και 
διπλώστε στο κύκλο τα άκρα μαζί.
Κάνουμε το ίδιο με όλα τα κόμματα ζύμης και σχηματίζουμε 

το καρβέλι ψωμί  καλύπτοντας με μια καθαρή πετσέτα και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς βάζουμε  το ψωμί  
 και ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει ωραία η επιφάνεια του. 



 





Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για το σχόλιο!