2 ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΜΠΟΥΦΕ- ΡΟΛΑΚΙΑ ΑΓΓΟΥΡΙΟΥ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ -ΟΡΕΚΤΙΚΟ!!!


ΡΟΛΑΚΙΑ ΤΥΡΙΟΥ ΜΕ ΑΓΓΟΥΡΙ


Υλικά

1 ολόκληρο  Αγγούρι
2 κλωναράκια  άνηθο
2 κουταλιές της σούπας  λιαστή ντομάτα
8 κομμάτια ελιές Καλαμάτας
4 κουταλιές της σούπας   γιαούρτι
Φέτα
1 κουταλάκι του γλυκού  χυμό λεμονιού
1 πρέζα  μαύρο πιπέρι


Τις φώτο  και τις οδηγίες  τα πήραμε από εδώ  tastykitchen.com και από menumusings.blogspot
Την συνταγή από εδώ  tastykitchen.com 

Οδηγίες

Ξεκινήστε κόβοντας  το αγγούρι στη μέση κατά μήκος. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας ένα μαντολίνο (ή ένα αποφλοιωτή λαχανικών), κόψτε το αγγούρι κατά μήκος σε μακρόστενες λωρίδες. Τοποθετήστε τις φέτες αγγουριού σε μια πετσέτα κουζίνας για να απορροφηθούν  τα υγρά.



Ψιλοκόψτε τον άνηθο, λιαστές ντομάτες και ελιές σε μικρότερα κομμάτια. Ανακατέψτε μαζί το γιαούρτι, την φέτα και το χυμό λεμονιού σε ένα μπολ . Στη συνέχεια, προσθέστε τον άνηθο, τις λιαστές ντομάτες και τις ελιές στο μείγμα φέτα και προσθέστε το πιπέρι.





Τοποθετήστε μια λωρίδα αγγούρι σε ένα πιάτο και γεμίστε με  ένα κουταλάκι του γλυκού από το μίγμα φέτας επάνω σε κάθε άκρο της λωρίδας αγγουριού. Τυλίξτε το αγγούρι και στερεώστε το με μια οδοντογλυφίδα. Παγώστε μέχρι να είστε έτοιμοι να σερβίρετε.



 .sheknows.com



ΑΓΓΟΥΡΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ!

 Υλικά
1-1/2 φλιτζάνια χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά ελληνικό γιαούρτι

1 κουταλιά της σούπας σκόνη κάρυ ή γλυκιά πάπρικα

1 κουταλιά της σούπας χυμό λάιμ

αλατοπίπερο

ζαμπόν ή γαλοπούλα,




Οδηγίες

Κόβουμε τα αγγούρια χρησιμοποιώντας ένα μαντολίνο σε πάχος 2 χιλιοστά ρύθμιση ή χρησιμοποιώντας ένα αποφλοιωτή λαχανικών. Τοποθετήστε τα αγγούρια στην άκρη σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί για να επιτρέψει στην υπερβολική υγρασία να στραγγίξει.

Ανακατέψτε μαζί το γιαούρτι, το κάρυ σε σκόνη και το χυμό λάιμ. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι για τη γεύση.
Απλώστε το μίγμα του γιαουρτιού σε όλες τις φέτες αγγουριού και πασπαλίζουμε με φρέσκα μυρωδικά, αν θέλετε.
Απλώστε σε λεπτές φέτες ζαμπόν ή γαλοπούλα σε φέτες αγγούρι, αν θέλετε.
Τυλίξτε προσεκτικά, χρησιμοποιώντας μια οδοντογλυφίδα για να κλείσει, αν χρειαστεί.
Διατηρείται στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.




 Πηγή και φώτο συνταγής από εδώ sheknows.com

.sheknows.com




0 comments