Παρασκευή, 24 Μαΐου 2013

ΨΩΜΑΚΙΑ Τριφύλλι ΓΕΜΙΣΤΑ !!!



Την συνταγή την βρήκαμε εδώ tortelina.blogspot.no



ΨΩΜΑΚΙΑ Τριφύλλι

Υλικά

600 γραμμάρια αλεύρι
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 πακέτο ξηρή μαγιά
100 γρ κρέμα γάλακτος ή παχύ γιαούρτι ή ξινόγαλο
1 αυγό
100 γρ λάδι
200 γρ γάλα χλιαρο-ζεστο

Για την γέμιση
ζαμπόν της αρεσκείας  σας
τυρί της αρεσκείας σας




tortelina.blogspot.no


Προετοιμασία

Σε ένα πλαστικό μπολ αναμειγνύουμε 500 γρ αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ. 
Προσθέτουμε την ξερή μαγιά και ανακατεύουμε  όλα μαζι.
 Κάνετε ένα βαθούλωμα στο αλεύρι, ρίχνουμε το αποβουτυρωμένο γάλα, (ξινόγαλο) 
το αυγό και το λάδι, στη συνέχεια, ρίχνουμε το ζεστό γάλα και
 ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν όλα τα συστατικά.
  Προσθέστε το υπόλοιπο (100 g) αλεύρι και ζυμώνετε τη ζύμη, 
σκεπάζουμε με μια πετσέτα κουζίνας και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος για περίπου 1 ώρα. 
Ανάβετε το φούρνο να ζεσταθεί στους 180 βαθμούς.
 Τοποθετείστε 2 μεγάλα ταψιά με χαρτί ψησίματος . 
Όταν έχει φουσκώσει η ζύμη την βάζουμε σε αλευρωμένη
 επιφάνεια και την ανοίγουμε σε λεπτό φύλο.




Κόβουμε το φύλο σε κύκλους. Περνούμε έναν κύκλο ζύμης  καλύψτε
 το με ένα ρολό σαλάμι και από πάνω ξαναβάλτε ακόμα έναν κύκλο.
Κόψτε όπως βλέπεται στις φωτογραφίες σαν ρόλοι. 



Άλειψε με αυγό και γάλα και ψήστε για 15-18 λεπτά. 
Τα ψωμάκια φουσκώνουν κατά το ψήσιμο γιαυτό αφήστε αποστάσεις μεταξύ τους.


 tortelina.blogspot.no

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για το σχόλιο!