Τρίτη, 14 Μαΐου 2013

ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΤΟΣΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΤΥ- ΓΟΥΡΟΥΝΑΚΙΑ ΠΙΤΣΑΚΙΑ






Την συνταγή και φώτο βήμα-βήμα τα βρήκαμε 
σε αυτην την σελίδα manusmenu.com.

Τέλεια ιδέα για παρτυ!!!



 Γουρουνάκια πιτσάκια 



Υλικά για ζύμη πρώτη 

400 γρ αλεύρι
1 πακέτο στιγμιαία μαγιά 7 γρ
1 αυγό
200 γρ στραγγιστό γιαούρτι
100 ml ζεστό γάλα
1 πρέζα αλάτι


Δεύτερη ζύμη
150 γρ  αλεύρι
100 γρ  βούτυρο
1 πρέζα αλάτι


Γέμιση
Τυρί
Σάλτσα ντομάτας
Ρίγανη
Αλάτι



Επάλειψη
Ασπράδι αυγού
Κρόκος αυγού και λίγο γάλα


Οδηγίες
Ξεκινήστε κάνοντας τη ζύμη. Βάλτε όλα τα υλικά στο μπολ ενός ηλεκτρικού  μίξερ. Ανακατεύουμε και ζυμώνουμε καλά. Μπορεί να χρειαστεί να  να προσθέσετε  λίγο επιπλέον αλεύρι, αλλά υποθέτω ότι αυτό θα εξαρτηθεί από το πόσο παχύ είναι το γιαούρτι σας. Θα χρειαστεί να πάρετε μια μαλακή αλλά όχι κολλώδη ζύμη. Κάντε το σε μια μπάλα και αφήνετε  στην άκρη να φουσκώσει για τουλάχιστον 1 ώρα.


Εν τω μεταξύ, κάνουμε την δεύτερη ζύμη 




Μόλις η ζύμη έχει αυξηθεί, προσθέστε το φύλλο
 ζύμης σε αυτό και ζυμώνουμε καλά.


Ανοίγουμε τη μικτή ζύμη σε παχιά φύλλα και κόβουμε  κύκλους από 6 cm - 2,4 εκατοστά σε διάμετρο.
 Επίσης κόβουμε  μικρότερους κύκλους (3 cm - 1,2 εκατοστά σε διάμετρο) 
που θα χρησιμοποιήσετε για να κάνετε τις μύτες και τα αυτιά. 
Για τα αυτιά κόψτε ενα κύκλο  στα 4.



Για τη γέμιση, ανακατέψτε τη σάλτσα ντομάτας με λίγο αλάτι και ρίγανη.


Για να κάνετε τα  ψωμάκια  γουρουνάκια  βάλτε  τα μισά από τα μεγάλα κυκλάκια   
επάνω σε ένα ταψί επενδεδυμένα με χαρτί ψησίματος.
 Προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα ντομάτας και ρίγανη 
και ένα μικρό κομμάτι τυρί στη μέση. 
Αλείψτε τις άκρες με λίγο ασπράδι αυγού και τοποθετήστε το άλλο μισό 
των μεγάλων κύκλων στην κορυφή. Πιέστε με τα δάχτυλά σας για να κλείσει καλά.




Τώρα συνδέστε τη μύτη και τα αυτιά με ασπράδι αυγού. 
Για να κάνετε τα μάτια και τα ρουθούνια, χρησιμοποιήστε  
μερικούς σπόρους κύμινου, ή σουσαμιου.
Αφήστε τα γουρουνάκια  ψωμάκια  να αυξηθούν 
 και πάλι για 30 λεπτά, στη συνέχεια,
 τα αλείφουμε με κρόκο αυγού ανακατεμένο με λίγο γάλα.
Τα ψήνουμε σε προ θερμαινόμενο φούρνο στους 190-200 ° C  για περίπου 15 λεπτά. 
Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.



2 σχόλια :

  1. Tα ψωμακια γουρουνακια μπορω να τα καταψυξω πριν το ψησιμο για εξοικονομηση χρονου?Η αν τα καταψυξω ψημενα και τα αποψυξω την ημερα του παρτυ θα ειναι ενταξει??Απαντηστε μου σας παρακαλω συντομα.Ευχαριστω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλησπερα.Μπορειτε να καταψυξετε και την ημερα που τα χρειαζεστε να τα ψησετε αφου πρωτα τα ξεπαγωσετε....καλη επιτυχια

      Διαγραφή

Σας ευχαριστούμε για το σχόλιο!