Κυριακή, 17 Μαρτίου 2013

ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ? ? ΦΡΕΣΚΟ ΖΕΣΤΟ ΨΩΜΑΚΙ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΑΡΑΜΑ KAI ΕΛΙΤΣΕΣ !!!





ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ? ?

ΦΡΕΣΚΟ ΖΕΣΤΟ ΨΩΜΑΚΙ ΠΑΡΕΑ ΜΕ  ΤΑΡΑΜΑ KAI ΕΛΙΤΣΕΣ !!!



 Για το ψωμί
Υλικά
1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ
650 γρ νερό
20 γρ μαγιά φρέσκια
20 γρ αλάτι
50 γρ ελαιόλαδο η λιωμένο βιτάμ


Διαλύετε την μαγιά σε λίγο χλιαρό νερό . Σε άλλο μπολ βάζουμε όλα τα  υπόλοιπα  υλικά μαζί και προσθέτουμε και το μείγμα της μαγιάς . Ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε μια ζύμη ελαστική αλλά θα κολάει λίγο στα χέρια μας .Αφήνουμε να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για 40΄.

Βάζουμε σε ταψί λαδόκολλα και πασπαλίζουμε με αλεύρι. Κόβουμε την ζύμη μας σε
3 – 4 κομμάτια και βάζουμε στο ταψί.  Πασπαλίζουμε αλεύρι και από πάνω καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για 30-40 ΄. Ψήνουμε στους 200 αντιστάσεις για 30

ΕΤΟΙΜΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟΦΑΓΩΤΑ






Ο ΤΑΡΑΜΑΣ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ- multi ΕΚΔΟΣΗ 

Υλικά
 2 κ. σ  γεμάτες ταραμάς κόκκινος η άσπρος
4-5 φέτες ψωμι (μπαγιάτικο)
 Το χυμο από 2 λεμόνια
1 φλιτζάνι λάδι


Μουλιάζουμε τις φέτες ψωμιού στο νερό και στραγγίζουμε πολύ καλά
Βάζουμε 2 κουταλιές της σούπας ταραμά  στο multi και το ψωμί. Χτυπάμε δυνατά.
Προσθέτουμε το λάδι εναλλάξ με τα λεμόνια μέχρι να έχουμε μια αλοιφή

TIPS 
Αν ο ταραμάς μας βγάλει ξαφνικά λαδίλα το σώζουμε προσωρινά με λίγο λεμόνι.
Οσο πιο πολύ λάδι προσθέτουμε τόσο γλυκίζει ο ταραμάς και υπάρχει και το ενδεχόμενο να μας κόψει.
Γιαυτο βάζουμε λάδι κτυπάμε ,δοκιμάζουμε και ξανά από την αρχή.

Εδώ έχει γίνει η μισή  δόση της συνταγής και με ταραμά κόκκινο αλλά χωρίς χρωστικές .



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για το σχόλιο!