Φτιάχνουμε εύκολα με απλά υλικά ψωμάκι και όπως είναι ζεστό ακόμα απολαμβάνουμε με βούτυρο και μέλι, μαρμελάδα ή φέτα και ντοματούλα .
Δείτε περισσότερες Συνταγές για ψωμιά
Για το ψωμί
Υλικά για 5-6 μεσαία ψωμάκια
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
650 γραμμάρια νερό
20 γραμμάρια μαγιά φρέσκια
20 γραμμάρια αλάτι
50 γραμμάρια ελαιόλαδο η λιωμένο Βιτάμ
Οδηγίες
Διαλύουμε την μαγιά σε λίγο χλιαρό νερό . Σε άλλο μπολ βάζουμε
όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί και προσθέτουμε και το μείγμα της μαγιάς
.
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε μια ζύμη ελαστική αλλά θα κολλάει λίγο στα χέρια
μας. Αφήνουμε να ξεκουραστεί η ζύμη και να φουσκώσει για 40΄.
Κόβουμε
την ζύμη μας σε 5-6 κομμάτια. Στον πάγκο εργασίας μας ρίχνουμε αλευράκι λίγο και πλάθουμε κάθε κομμάτι ζύμης σε μπαγκέτα, κατόπιν τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Πασπαλίζουμε τα ψωμάκια μας με αλεύρι και με ένα μαχαιράκι κάνουμε σχισμές στα ψωμάκια.
Καλύπτουμε με
μεμβράνη και βάζουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν για 30-40 ΄.
Όταν φουσκώσουν τα ψωμάκια πασπαλίζουμε πάλι με αλευράκι και τα βάζουμε στον φούρνο.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς αντιστάσεις για 30 περίπου λεπτά ανάλογα τον φούρνο.
Αφού ψηθούν τα ψωμάκια μας τοποθετούμε σε σχάρα για να είναι τραγανή η κόρα και για να μην ιδρώσουν.
0 comments