Happy bread- Χαρούμενο Ψωμι
Υλικά
500 γρ αλεύρι + 50-100 ακομα
3 αυγά - ένα κρόκο
2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη / μέλι
1/2 κουταλάκι του γλυκού ξύδι / λεμόνι
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
250 ml ζεστό γάλα
100 γρ βούτυρο λιωμένο
20 γρ φρέσκια μαγιά ή 7 g ξηρή μαγιά
Επάλειψη
1 κρόκο αυγού με 2 κουταλιές της σούπας γάλα
σουσάμι για το
πασπάλισμα
Εκτέλεση
Διαλύουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη σε 100 ml ζεστό γάλα,
σκεπάζουμε και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για 10 λεπτά. Κοσκινίστε σε
μπολ το αλεύρι και το αλάτι. Κάνουμε τη
μέση μια τρύπα και προσθέτουμε τα
χτυπημένα αυγά σε αυτό, το γάλα την μαγιά
λάδι, ξύδι και ζυμώνουμε τη ζύμη μέχρι
να χωρίζει από τις πλευρές του μπολ Μεταφέρετε
την ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή, ελαστική ζύμη -. 10 λεπτά .
Κόψτε κάθε ρολό σε τρία
κομμάτια. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βάλτε σε λαδωμένο ταψι (διαμέτρου
28 cm ). Στη μέση του ταψιού βάζουμε τα κομμένα άκρα των κυλίνδρων. Γύρω τους τα κομμένα σε φέτες τρίγωνα.
Καλύψτε με ένα πανί και αφήστε το ψωμί να φουσκώσει σε
ζεστό μέρος για 30-40 λεπτά. Αλείφουμε με τον κρόκο και το γάλα και πασπαλίζουμε
με σουσάμι. Ψήστε το ψωμί στους 180 ΄20 - 30 λεπτά, μπορείτε να μειώσετε την θερμοκρασία
ψησίματος στους 160 ΄ βαθμούς. Οταν το βγάλουμε απο τον φούρνο αλείφουμε το ψωμί με βούτυρο, καλύπτουμε με ένα
πανί και το αφήνουμε για 10-15 λεπτά.
Πηγή συνταγής και Φώτο εδώ
0 comments