Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2013

ΓΕΜΙΣΕΙΣ ΑΛΜΥΡΕΣ ΓΙΑ ΚΡΕΠΕΣ -ΜΕΡΟΣ Α


Διάφορα ειδη γέμισης για κρέπες  ( ΜΕΡΟΣ Α)


ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΚΡΕΠΕΣ

Συνταγή θα βρείτε εδώ :ΚΡΕΠΕΣ


Κρέπες με λουκάνικα κοκτέιλ
Λουκάνικα κοκτέιλ
Μουστάρδα
Σάλτσα ντομάτας και κέτσαπ
Τυρί τριμμένο (προαιρετικα)

Κόβετε σταυρωτά κάθε κρέπα στα 4 (σχηματίζονται 4 τρίγωνα) ,βάζετε λίγο μουστάρδα και κέτσαπ ,το λουκανικάκι και τυλίγετε όπως τα κρουασάν .Στερεώνετε με οδοντογλυφίδα και τα βάζετε σε ελαφρά βουτυρωμένο ταψάκι .πασπαλίζετε με λίγο τριμμένο gouda η edam και τα βάζετε για λίγο στο φούρνο μέχρι να λιώσουν τα τυριά. Εναλλακτικά  τα πασπαλίζετε με σάλτας ντομάτας και ψήνετε μέχρι να πήξει λίγο η σάλτσα.

Κρέπες με ζαμπόν τυρί και μανιτάρια για 15 κρέπες
1 κουταλιά βούτυρο
200 γρ μανιτάρια κομμένα σε φέτες φρέσκα η έτοιμα κονσέρβας
150 γρ ζαμπόν σε κομματάκια
200-250 γρ τυρί τριμμένο της αρέσκειας σας
1 κουτί κρέμα γάλακτος  200 ml
Έχτρα τυρί, γραβιέρα κασέρι για επικάλυψη

Σοτάρετε τα μανιτάρια μέσα στο βούτυρο  μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους. Αφήνετε λίγο να κρυώσουν. Σε μπολ βάζετε το ζαμπόν λεπτοκομμένο τα μανιτάρια και το τυρί και ανακατεύετε.
Παίρνετε μια κουταλιά από το μείγμα και γεμίζετε τις έτοιμες κρέπες τις οποίες μπορείτε να έχετε έτοιμες από την προηγούμενη μέρα. Κλείνετε σε ρολό και βάζετε σε ελαφρώς βουτυρωμένο ταψάκι. Καλύπτετε με τυρί edam η gouda της αρέσκεια σας  και ρίχνετε και την κρέμα γάλακτος. Ψήνετε στους 180΄’ για 30-40 μέχρι να λιώσουν τα τυριά.


Κρέπες με κοτόπουλο και μανιτάρια για 16-18 κρέπες
1 φακελάκι έτοιμη μπεσαμέλ
½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος η γιαούρτι στραγγιστό
1 φλιτζάνι τσαγιού μανιτάρια
1 κ.σ βούτυρο
1 Στήθος κοτόπουλου βρασμένο
1 φλιτζάνι τυρί που λιώνει
Έχτρα  1 κρεμά γάλατος για επικάλυψη(250 ml )

Ετοιμάζετε την μπεσαμελ όπως αναγράφεται στις οδηγίες του πακέτου .
Σοτάρετε τα μανιτάρια και το κοτόπουλο σε τηγάνι με το βουτυράκι  αλατοπιπερώνετε και αφήνετε να εξατμιστούν τα υγρα τους. Σε μπολ  ρίχνετε την κρέμα γάλατος η το γιαούρτι τα μανιτάρια το κοτόπουλο και την μπεσαμελ που ετοιμάσατε Μοιράζετε το μείγμα πάνω στις κρέπες και τυλίγετε σε ρολό. Τις τοποθετείτε σε βουτυρωμένα ταψί και ρίχνετε το τυράκι από πάνω και την κρέμα γάλατος .

Εναλλακτικά:
Αν θελετε κάτι πιο ελαφρύ και εξίσου γευστικό κάνετε το εξής  μείγμα.
1 φλιτζάνι κρεμά γάλακτος
1 φλιτζάνι γάλα φρέσκο η εβαπορέ αραιωμένο
2 αυγά
Αλάτι ,πιπέρι μοσχοκάρυδο
Τα ανακατεύετε όλα μαζί και περιχύνετε τις κρέπες . Ετσι δεν χρειάζεται να κάνετε και μπεσαμελ και να βάλετε έχτρα κρέμα γάλακτος.

Όπως και να τις κάνετε είναι μούρλια. Ότι πρέπει για τραπέζι μπουφέ γενέθλια και γιορτή!!



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για το σχόλιο!