Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου 2013

Συνταγή για κρέπες!


Υλικά

300 γρ γάλα (1 ½  κούπα του Νες καφέ)
250 γρ αλεύρι ( 2 κούπες αλεύρι)
2 αυγά
Λίγο αλάτι
Λίγο ζάχαρη
1 κ. σ λάδι
Λίγο βούτυρο για το άλλειμμα του τηγανιού
Νερό περίπου  125 ml (½ κούπα)

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά το γάλα το λάδι και την ζάχαρη. Όταν ανακατευτούν καλά προσθέτετε λίγο λίγο το αλεύρι με το αλάτι  και συνεχίζετε να ανακατεύετε. Σταδιακά ρίχνετε και το νερό μέχρι να σχηματιστεί έναν σχετικά αραιός χυλός. Αφήνετε στην άκρη για 30΄. Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνεται λίγο βούτυρο και όταν κάψει ρίχνετε μια κουτάλα χυλό. Αφήνετε να κάνει φουσκάλες και να ροδίσει  και γυρνάτε και από την άλλη. Ξαναβουτυρώνετε το τηγάνι και κάνετε το ίδιο μέχρι να σας τελειώσει ο χυλός.

Σερβίρονται είτε γλύκες με μαρμελάδα, μερέντα, παγωτάκι με διάφορες σάλτσες όπως σοκολάτα, καραμέλα, βύσσινο είτε αλμυρές με διάφορα είδη αλλαντικών η λαχανικών.

Καλή σας επιτυχία!

1 σχόλιο :

  1. ΤΕΛΕΙΑ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ ΦΟΒΕΡΗ, ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑ . ΤΗΝ ΕΦΤΙΑΞΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΑΚΟΜΑ. ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΩ ΜΕ ΠΑΓΩΤΟ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ.....ΧΜΜΜΜΜ ΜΟΥΡΛΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για το σχόλιο!