Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2013

ΚΡΟΥΑΣΑΝ ...ΣΤΟ ΠΕΡΙΠΟΥ! !


SCONES με αλμυρή γέμιση

Υλικά για 12 τεμάχιa
600-650 γρ αλεύρι
21 γρ μαγιά νωπή ή 7 g ξηρή
1 κουταλιά  γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
200 γρ κρέμα γάλακτος
250 ml πλήρες γάλα      
1 αυγό + 1 κρόκο για την επάλειψη
50 γρ λιωμένο βούτυρο

Γέμιση: τυρι gouda  η μαρμελαδα .Ειτε γλυκό είτε αλμυρό η επιλογή δική σας.

Εκτέλεση
Προετοιμασία: Διαλύστε τη μαγιά και την ζάχαρη  σε 150 ml ζεστό γάλα, αφήστε τη να φουσκώσει για 10 λεπτά. Κοσκινίστε  σε μπολ το αλεύρι και το αλάτι, ,κάντε  μια τρύπα στο κέντρο. Βάλτε σε αυτό το αυγό, κρέμα γάλακτος, βούτυρο, μαγιά και το υπόλοιπο γάλα.

 Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια λεία, μαλακή ζύμη, και τυλίγουμε σε μπάλα.  Πασπαλίστε  με αλεύρι σε ένα μπολ,  βάζουμε την μπάλα μας σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο ίσα μέρη. Ανοίγω σε φύλλο και κάνω μερικές τομές από τη μία πλευρά, που δεν φτάνουν  ως το τέλος. 

Βάλτε ότι γέμιση επιθυμείτε ( εδώ τυρί Γκούντα) και κλείστε σε  σφιχτό ρολό. Τακτοποιήστε τα ψωμάκια σε λαδόκολλα  να ξεκουραστούν 20-30 λεπτά. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Αλείψτε τα ψωμάκια με χτυπημένο  αυγό μαζί  με 1 κουταλιά της σούπας νερό, και τα ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν - περίπου 15-20 λεπτά.

ΔΕΝ ΕΧΩ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΕΡΙΓΡΑΨΩ ΤΙ ΑΠΙΘΑΝΗ ΓΕΥΣΗ ΕΧΟΥΝ!!


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για το σχόλιο!