Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2013

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΟΚ ! ΣΕ ΠΟΤΗΡΙ ???


Καφτεδάκια στο ποτήρι ? ?
 Κομμάτια  50

 Υλικά
1 φλιτζάνι τριμμένο κρεμμύδι
2 φέτες ψωμί μπαγιάτικο χωρίς την κόρα
500 γρ κιμάς μοσχαρίσιος
4 κουταλιές λάδι
2 κουταλιές δυόσμο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά ξίδι
1 αυγό
1 σφηνάκι νερό
1 κουταλάκι ρίγανη
Μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι
1/8 κουταλάκι μπεικιν

Σος Γιαουρτιού
250 γρ στραγγιστό γιαούρτι
Χυμό λεμονιού
Αλάτι
1 κουταλιά πάπρικα γλυκιά
6-8 κουταλιές ελαιόλαδο

Τα ανακατεύετε όλα μαζί και έτοιμο

Σος  γιαουρτιού με μαγιονέζα
250 γρ γιαούρτι στραγγιστό
3 κουταλιές μαγιονέζα
4 κουταλιές κέτσαπ

Σος cream cheese  με γιαούρτι
200 γρ cream cheese
200 γρ γιαούρτι
Αλάτι, πιπέρι
Μαϊντανό , η άνηθο
2-3 κουταλιές κέτσαπ

Εκτέλεση
Βάλτε το κρεμμύδι σε σουρωτήρι και στύψτε τα ανάμεσα στα χέρια σας να φύγουν τα υγρά. Βάλτε το ψωμί σε νερό και αφήστε να μουσκέψει. Στύψτε το καλά και αυτό και βάλτε στο σε μπολ με το κρεμμύδι καi τα υπόλοιπα υλικά.  Ζυμώστε καλά για 5 ΄. Σκεπάστε και βάλτε το  μπολ στο ψυγεία για 2 ώρες.
Βουτώντας τα χέρια σας σε νερό πάρτε μικρά κομμάτια και πλάστε τα κεφτεδάκια. Τυλίξτε τα καφτεδάκια σε αλεύρι και τηγανίστε τα.
Σερβίρετε σε ποτήρια με σος η αλοιφές της αρέσκεια σας

tips :το νερό κάνει τα κεφτεδάκια πιο αφράτα!


Η αρχική ιδέα και συνταγή είναι του  k.ΜΑΜΑΛΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για το σχόλιο!