Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2013

ΠΙΤΣΑ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ? KAI LIGHT? ΤΕΛΕΙΑ 2 ΣΕ 1!



ΠΙΤΣΑ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ & LIGHT
Υλικά για 2 πίτσες
500 γρ ολικής άλεσης
500 γρ σκληρό αλεύρι
10 γρ αλάτι
600 ml νερό
30 γρ φρέσκια μαγιά
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
½ κουταλάκι γλυκού ρίγανη

Επικάλυψη
150 γρ σάλτσα ντομάτας
2 πιπεριές πράσινες
½ φλιτζάνι τσαγιού ελιές
½ κουτ. γλυκού ρίγανη
½ φλιτζάνι γραβιέρα
½ φλιτζάνι gouda η edam




Εκτέλεση
Για την ζύμη

Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε και τα 2 αλεύρια, προσθέτουμε και το αλάτι και ανακατεύουμε,  Ζεσταίνουμε 200 ml νερό ώσπου να γίνει χλιαρό. Διαλύουμε την μαγιά στο νερό ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη να αφρίσει  10-15’.
Στο μπολ με τα αλεύρια ρίχνουμε το υπόλοιπο νερό το ελαιόλαδο την ρίγανη και το μείγμα της μαγιάς . Ανακατεύουμε έως ότου σχηματίσουμε μια ζύμη μαλακή και ελαστική αλλά να μην κολλάει στα χέρι.
Την χωρίζουμε σε  δυο ισα μέρη ,σκεπάζουμε και αφήνουμε για 30 να ξεκουραστούν.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 αντιστάσεις. Παίρνω το ένα κομμάτι ζύμης και ανοίγω σε φύλλο στρογγυλό είτε με τα χέρια ειτε με πλάστη. Αλείφουμε την βάση με σάλτσα ντομάτας και ρίχνουμε τις πιπεριές ριγώνει  και ελιές. Ραντίσουμε με ελαιόλαδο και τελειώνουμε με την γραβιέρα και το gouda.
Ψήνουμε για 20-25’ μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει η ζύμη .Το ίδιο κάνουμε ανάλογα και με το άλλο κομμάτι.

Καλή σας όρεξη

1 σχόλιο :

  1. ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΕΑ
    ΜΑΡΙΝΑ ΧΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για το σχόλιο!