Υλικά
1 φλιτζάνι με 1 μεγάλο αυγό συν νερό
1/4 φλιτζάνι βούτυρο μαλακωμένο
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3 φλιτζάνια αλεύρι για ψωμί
3 κουταλιές της σούπας γάλα σε σκόνη
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2 κουταλάκι του γλυκού μαγιά
για την γέμιση
310 γρ τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 αυγό
1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένη φλούδα λεμονιού
1/4 φλιτζάνι βούτυρο μαλακωμένο
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3 φλιτζάνια αλεύρι για ψωμί
3 κουταλιές της σούπας γάλα σε σκόνη
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2 κουταλάκι του γλυκού μαγιά
για την γέμιση
310 γρ τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 αυγό
1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένη φλούδα λεμονιού
Οδηγίες
Διαλύστε την μαγιά σε λίγο χλιαρέ νερό . Σε μια λεκανίτσα βαλτε
το αλεύρι την μαγιά και όλα τα υπόλοιπα υλικά .Ζυμώστε ,
καλύψτε και αφήστε στην άκρη να ξεκουραστεί η ζύμη για 45 λεπτά .
Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε όλα τα υλικά της γέμισης μέχρι να αφρατέψει.
Βάλτε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια. . Ανοίξτε την ζύμη σε ορθογώνιο φύλλο και τοποθετήστε σε ένα λαδωμένο ταψί.
Βάλτε στην μέση –κέντρο του φύλλου την γέμιση .Από αριστερά και δεξιά αφήστε κενό κόψτε σε λωρίδες και γυρίστε ελαφρά προς τα μέσα Σφραγίστε τα άκρα . Σκεπάστε και αφήστε να φουσκώσει για 30 λεπτά.
Ψήνουμε στους 182 για 25-30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Αφήστε να κρυώσει .
Την
ιδέα την πήραμε από εδώ .gratefulprayerthankfulheart και την μοιραζόμαστε μαζί σας
Ιδέες -κατασκεύες με χάρτινα πιάτα κατασκεύαζοντας καπέλα και κουνελάκια για δημιουργικές ώρες ενασχόλησης με τα παιδιά σας!!!
ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΠΕΛΟ ΟΔΗΓΙΕΣ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ
ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΠΕΛΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΝΕΛΑΚΙ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ
Για το σχολείο για το πάρτυ για το πασχαλινό τραπέζι .Εκτυπώστε και εντυπωσιάστε.!! Τις Φώτο και τις ιδέες τις βρήκαμε σε αυτήν την φανταστικη σελίδα happyclippings.com και τις μοιραζόμαστε μαζί σας ! Επισκεφτείτε την σελίδα και θα δείτε και άλλα πολλά!!
Υπέροχα πασχαλινά κουλουράκια με ελαιόλαδο και ζαχαρούχο. Θέλουν τον χρόνο τους και την υπομονή σας αλλά γίνονται πεντανόστιμα .
Υλικά
25 γρ νωπή μαγιά
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
175 γρ ελαιόλαδο
4 αυγά μέτρια
175 γρ νερό
175 γρ ζάχαρη
175 γρ ζαχαρούχο γάλα
1 κ.γ μαστίχα
2-3 κ.γ αχνη’2-3 κ.γ σουσάμι
Εκτέλεση
Διαλύουμε την μαγιά σε λίγο χλιαρό νερό. Σε κατσαρόλι τοποθετούμε την ζάχαρη με το νερό το ζαχαρούχο και λίγο πριν βράσει αποσύρουμε από την φωτιά.
Χτυπάμε στο μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα το μείγμα και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά το ελαιόλαδο και την διαλυμένη μαγιά. Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και την μαστίχα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει όλο ένα ζυμαράκι.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε καθαρό σκεύος και το αφήνουμε σκεπασμένο για 2 ώρες ή για ολόκληρο το βράδυ .
Την επομένη μέρα παίρνουμε μικρά κομματάκια ζύμης και πλάθουμε σε μπαστουνάκια και ενώνοντας τις άκρες τους σχηματίζουμε κουλουράκια στρόγγυλα.
Τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους και αφήνουμε για άλλη μια ώρα να ξεφουσκωνόσουν.
Ψήνουμε στους 160΄για περίπου μέχρι να αποκτήσουν ροδαλό χρώμα. Αν θέλουμε πριν ψήσουμε πασπαλίζουμε με σουσάμι η αφού τα ψήσουμε με ζάχαρη άχνη.
Ακόμα μια φανταστική συνταγή για πασχαλινό τσουρέκι όνειρο. Τσουρέκια αφράτα με ίνες φανταστικά !
Δείτε περισσότερες Συνταγές για τσουρέκια
Για τα πεντανόστιμα αφράτα τσουρέκια θα χρειαστούμε :
Υλικά για 4 τσουρέκια
1 κιλό αλεύρι για τσουρέκι
150 γραμμάρια βούτυρο
150 γραμμάρια ζάχαρη
4 αβγά
200 ml γάλα χλιαρό
85 γραμμάρια νωπή μαγιά ή 30 γραμμάρια ξηρή μαγιά
1/2 κουταλάκι μαχλέπι τριμμένο
1/2 κουταλάκι μαστίχα τριμμένη
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Ακόμα
1 αυγό χτυπημένο
σουσάμι ή φιλέ αμυγδάλου
Οδηγίες
Όλα τα υλικά μας σε θερμοκρασία δωματίου .
Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ και το ανακατεύουμε με το αλάτι, το μαχλέπι, τη μαστίχα και το ξύσμα.
Λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα προσθέτουμε στο αλεύρι.
Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα και χτυπάμε τα αβγά με το σύρμα. Τα προσθέτουμε όλα στο μείγμα αλευριού. Ζυμώνουμε καλά μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και ελαστική.
Ζυμώνουμε τουλάχιστον 15 λεπτά στο χέρι ή 8 λεπτά στο μίξερ με γάντζο. Την αφήνετε σε ζεστό μέρος για 1 ώρα.
Κόβουμε την ζύμη σε 8 κομμάτια 200-250 γραμμαρίων , τους δίνουμε σχήμα στρογγυλό και τα αφήνουμε στην άκρη για δέκα λεπτά. Κατόπιν παίρνουμε ένα -ένα κομμάτι ζύμης και ανοίγουμε σε φυτίλια . Τα αφήνουμε να ξεκουραστούν 10 λεπτά.
Παίρνουμε πάλι ένα -ένα φυτίλι και ανοίγουμε λίγο παραπάνω. Τοποθετούμε 2 φυτίλια μαζί σταυρωτά στον πάγκο μας και πλέκουμε τα τσουρέκια μας .
Τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και τα αφήνουμε σκεπασμένα σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν μια 1 ώρα περίπου.
Βγάζουμε από τον φούρνο, τοποθετούμε σε σχάρα και τα αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά πριν τα αποθηκεύσουμε.
Μπορούμε να τα τυλίξουμε πολύ καλά με μεμβράνη και κατόπιν να τα καταψύξουμε.
Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!!
Follow me on Pinterest
Follow me on Instagram
ABOUT ME
Food stylist & photographer. Loves nature ,tasty food, and good coffee. Don't hesitate to come for say a small "hello!"
POPULAR POSTS
Categories
- νηστίσιμα γλυκά 41
- νηστίσιμα φαγητά 15
- πίτες 72
- τα σαρακοστιανά 63
- χαλβάς 16
- χωρίς λάδι 7