Πιτσάκια σφολιάτας εύκολα και νόστιμα ιδανικά για πάρτυ , γενέθλια και για κάθε είδους περίσταση.
Για τα ατομικά πιτσάκια θα χρειαστούμε :
Υλικά
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 πιπεριές ψιλοκομμένες
200 γραμμάρια μανιτάρια
100 γραμμάρια γαλόπουλα (προαιρετικά)
200 γραμμάρια τριμμένα τυριά
½
φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας με βασιλικό από βάζο
ή κέτσαπ ή δική σας σάλτσα
2 ντοματούλες κομμένες σε ροδέλες
Ψιλοκόβουμε όλα τα υλικά σε κυβάκια.
Βουτυρώνουμε τις υποδοχές από 2 φόρμες για κεκάκια.
Κόβουμε ην σφολιάτα σε 12 κομμάτια είτε σε 12 τετράγωνά κομμάτια , είτε κόβοντας με ένα ποτήρι 12 στρογγυλά κομμάτια .
Στρώνουμε ένα κομμάτι σφολιάτας σε κάθε υποδοχή .
Βάζουμε σε κάθε θήκη κέτσαπ ή σάλτσα , λίγο τυράκι , κυβάκια γαλοπούλας , 1-2 κομμάτια πιπεριάς και μανιτάρι . Καλύπτουμε με τυράκι , μια φέτα ντομάτας και βάζουμε στον φούρνο .
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 25-35 λεπτά ανάλογα την δύναμη του φούρνου μας .
Πίτσα ρολάκια 12 κομμάτια
Για τα ρολάκια πίτσας θα χρειαστούμε :
Υλικά
1 φύλλο σφολιάτας
Σάλτσα ή κέτσαπ
9 φέτες Μοτσαρέλα (κίτρινο τυρί σκληρό )
Λουκάνικα τύπου Φρανγκφούρτη
100 γραμμάρια τριμμένο τυρί gouda ή μοτσαρέλα
Οδηγίες
Στρώνουμε στον πάγκο εργασίας μας την σφολιάτα και αλείφουμε όλη την επιφάνεια με σάλτσα.
Στρώνουμε τα υλικά μας ,τυρί σε φέτες , λουκάνικα και τριμμένο τυρί.
Κλείνουμε την σφολιάτα σε ρολό και κόβουμε σε 12 κομμάτια .
Αν θέλουμε τοποθετούμε σε θήκες για κέικ ή τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.Καλύπτουμε αν θέλουμε με λίγο τυράκι ακόμα από πάνω .
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά ανάλογα την δύναμη του φούρνου μας .