Είναι τόσο απλό και γρήγορο που θα το φτιάχνεις όλες τις εποχές. Τώρα, με μια ντομάτα σαλάτα στο πλάι.
Μερίδες 4-6
Υλικά
1 πακέτο ψωμί του τόστ της αρεσκείας μας
(μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και λεπτές φέτες από λευκό χωριάτικο ψωμί χωρίς την κόρα)
1/2 λίτρο φρέσκο γάλα
3 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά, χτυπημένα
800 γρ. διάφορα κίτρινα τυριά της αρεσκείας μας, τριμμένα
λίγο φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
βούτυρο για το άλειμμα
Οδηγίες
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Μοιράζουμε τα τυριά σε δύο ίσα μέρη. Αλείφουμε ένα μέτριο πυρίμαχο σκεύος με λίγο βούτυρο.
Στρώνουμε τις φέτες ψωμιού και αλείφουμε ξανά με βούτυρο.
Στρώνουμε τη μισή ποσότητα τυριών.
Καλύπτουμε με φέτες του τοστ, τις οποίες βουτυρώνουμε ελαφρώς.
Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, το μοσχοκάρυδο και πιπέρι και περιχύνουμε με το μείγμα το φαγητό.
Πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα τυριά και ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να λιώσει και να χρυσίσει το τυρί στην επιφάνεια. Το σουφλέ βγαίνει ελαφρώς ζουμερό.
Επειδή το φαγητό είναι επιβαρυμένο με τα λιπαρά του τυριού, αρκεί μια απλή ντοματοσαλάτα με βασιλικό ή δυόσμο στο πλάι.
Καλή επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!
1 Δόση ζύμης για πίτσα
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη λίγη κέτσαπ ή σάλτσα ντομάτα για πίτσα
2 μπάλες φρέσκια μοτσαρέλα
λάδι για τηγάνισμα
λίγο αλεύρι για το άνοιγμα του φύλου
Παραλλαγές
Μαλακή φέτα
Άλειμμα πραλίνας
Σταγόνες σοκολάτας
Μαρμελάδα
Οδηγίες
Ετοιμάζουμε τη ζύμη για πίτσα .
Βάζουμε σε μπολ το λάδι την ρίγανη το σκόρδο και λίγο αλάτι. Τα ανακατεύουμε.
Σε αλευρωμένο πάγκο απλώνουμε την ζύμη πίτσας. Με χοντρό πλάστη ανοίγουμε το φύλλο να γίνει λεπτό.
Αλείφουμε με το μίγμα ελαιόλαδου. Κόβουμε την μοτσαρέλα σε λεπτές φέτες. Απλώνουμε τις φέτες μοτσαρέλα στη ζύμη αφήνοντας λίγο κενό μεταξύ τους.
Ανοίγουμε και το δεύτερο φύλλο ζύμης με τον πλάστη, πασπαλίζοντας αλεύρι όποτε είναι αναγκαίο. Σκεπάζουμε τα υλικά με το δεύτερο φύλλο ζύμης πίτσας.
Πατάμε λίγο με τον πλάστη τα δυο γεμισμένα φύλλα. Με κου-πάτ μικρο κόβουμε σε στρογγυλά κομμάτια ζύμης γεμισμένα με μοτσαρέλα. Με πιρούνι πατάμε καλά περιμετρικά σφραγίζοντας το τυρί ανάμεσα στα δυο κομμάτια ζύμης.
Σε αντικολλητικό καυτό τηγάνι βάζουμε την πίτσα.. Αφήνουμε να ψηθεί για λίγα λεπτά και αναποδογυρίζουμε να ψηθεί κι από την άλλη.
Follow me on Pinterest
Follow me on Instagram
Πεντανόστιμη γλυκιά πίτα για να εντυπωσιάσεις τους αγαπημένους σε λίγα λεπτά . Οικονομική και εύκολη ,γίνεται γρήγορα , φτιάχνοντας την κρέμα , τοποθετείς τα φύλλα , ψήνεις και απολαμβάνεις .
Για την εύκολη και νόστιμη γαλατόπιτα με άρωμα λεμονιού θα χρειαστούμε :
Υλικά για ταψί 28 εκατοστών
3-4 φύλλα κρούστας (170 γραμμάρια)
70 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
Για τη γέμιση:
1 λίτρο γάλα
50 γραμμάρια αλεύρι
50 γραμμάρια κορν φλάουρ
60 γραμμάρια βούτυρο
3 αυγά
160 γραμμάρια ζάχαρη
ξύσμα από 1 λεμόνι
Οδηγίες
Βράζουμε σε μία κατσαρόλα το μισό γάλα μαζί με τη ζάχαρη, πάνω από μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς.
Στο άλλο μισό γάλα προσθέτουμε το αλεύρι, το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το δεύτερο μίγμα στο καυτό γάλα και ανακατεύουμε καλά.
Μόλις δέσει η κρέμα τη βγάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά και λίγο μετά το βούτυρο κομμένο σε κομματάκια και ανακατεύουμε απαλά.
Μόλις κρυώσει λίγο η κρέμα, προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού.
Αλείφουμε το ταψί με λίγο βούτυρο και απλώνουμε το πρώτο φύλλο. Κάνουμε το ίδιο και με τα άλλα φύλλα.
Ρίχνουμε την κρέμα στο ταψί, γυρίζουμε τα φύλλα λίγο προς τα μέσα, πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα και ζάχαρη και ψήνουμε στους 180 βαθμούς, για 50 λεπτά.
Μόλις γίνει χλιαρή η γαλατόπιτα, την πασπαλίζουμε με λίγη ακόμα κανέλα.
Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!