Προετοιμασία 20΄ Αναμονή 3-4 ώρες Ψήσιμο 10΄
Υλικά
600 γρ. φέτα, κατά προτίμηση σκληρή
100 γρ. φρέσκο πλήρες γάλα
100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
2 κουτ. σούπας φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης, ψιλοκομμένα, ή 1 κουτ. σούπας ρίγανη του βουνού, θρυμματισμένη
200 γρ. σουσάμι
Οδηγίες
Σ’ ένα μικρό κατσαρολάκι ή σ’ ένα μπρίκι ανακατεύουμε το γάλα με το γιαούρτι καλά και τα ζεσταίνουμε μέχρι η θερμοκρασία του μείγματος να φτάσει τους 80° C. Αν δεν έχουμε θερμόμετρο μαγειρικής, κατεβάζουμε το σκεύος από τη φωτιά λίγο πριν το μείγμα βράσει.
Χτυπάμε τη φέτα και το ζεστό μείγμα γάλακτος-γιαουρτιού στον πολτοποιητή μέχρι να γίνουν ένα ενιαίο, κρεμώδες μείγμα. Προσθέτουμε τη ρίγανη και ανακατεύουμε. Βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο για 3-4 ώρες, μέχρι να κρυώσει πολύ καλά και να σφίξει.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C. Βάζουμε το σουσάμι σ’ ένα ταψάκι και το ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά. Το βγάζουμε από το φούρνο, το αδειάζουμε σ’ ένα πιάτο και το αφήνουμε να κρυώσει. Πλάθουμε μικρά μπαλάκια με το μείγμα φέτας και τα ρολάρουμε στο σουσάμι μέχρι να καλυφθεί όλη η επιφάνεια. Σερβίρουμε.
Συμβουλή
Τα μπαλάκια φέτας μπορούμε να τα έχουμε έτοιμα, ρολαρισμένα στο σουσάμι, από την προηγουμένη, να τα βάλουμε σε ταψάκι και να τα καλύψουμε με μεμβράνη.
Στνταγή απο τον Χριστόφορο Πέσκια