Μπισκότα βουτύρου που λιώνουν στο στόμα. Βάζοντας καραμέλες ή ζελεδάκια στο κέντρο του μπισκότου τα παιδιά σας σίγουρα θα ξετρελαθούν.
Δείτε περισσότερες Χριστουγεννιάτικες Συνταγές
Για τα #χριστουγεννιάτικα #μπισκότα με καραμέλες θα χρειαστούμε :
Υλικά
250 γραμμάρια αλεύρι μαλακό ή για όλες τις χρήσεις
100 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
100 γραμμάρια ζάχαρη
1 αυγό
1 τσιμπιά αλάτι
Ακόμα
Kαραμέλες σκληρές τύπου Λάβδας
ή
Ζελεδάκια χρωματιστά αρκουδάκια haribo
Οδηγίες
Στο μπολ του μίξερ βάζουμε το αυγό με την ζάχαρη.
Χτυπάμε στην δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει το μείγμα .
Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το αλάτι και το αλεύρι.
Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη .
Τοποθετούμε την ζύμη ανάμεσα σε 2 λαδόκολλες .
Ανοίγουμε με τον πλάστη την ζύμη πάνω από τις λαδόκολλες.
Αφαιρούμε την πάνω λαδόκολλα και κόβουμε την ζύμη σε στρογγυλά κομμάτια με ένα κουπ-πατ ή ένα ποτήρι.
Τοποθετούμε τα μπισκότα σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Στο κέντρο κάθε μπισκότου κόβουμε σχέδια με ένα κουπ - πατ αστεράκι .
Βάζουμε στο κέντρο ζελεδάκια κομμένα σε μικρά κομμάτια καλύπτοντας όλο το κενό .
Αν χρησιμοποιήσουμε καραμέλες τις βάζουμε σε μια σακουλίτσα και τις σπάμε με ένα πλάστη σε μικρά κομμάτια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για περίπου 15 λεπτά.
0 comments